Site icon narod.hr

Milan Badelj najavio Euro: ‘Odigrat ćemo dobru utakmicu protiv Engleske i tad će nas krenuti’

Rijeka, 29.3.2021.- Konferencija za medije Hrvatske nogometne reprezentacije uoèi kvalifikacijske utakmice sa Maltom. Na slici Milan Badelj. foto HINA/ HNS/ Drago Sopta/ ua

Hrvatska nogometna reprezentacija vratila se u Rovinj nekoliko dana prije prve utakmice na Europskom nogometnom prvenstvu. Hrvatska,  podsjetimo, za pet dana igra protiv Engleske. Uoči utakmice pred novinare su stali hrvatski reprezentativci Milan Badelj te znatno mlađi Luka Ivanušec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bolji rezultati protiv Armenije i Belgije donijeli bi pozitivniji zamah, ali slično je bilo i prije Rusije. Uvjeren sam, odigrat ćemo dobru utakmicu protiv Engleske i tad će nas krenuti,”, na početku je kazao Milan Badelj, nakon čega je otkrio što na ovim treninzima od igrača traži izbornik Zlatko Dalić.

“Izbornik traži prije svega kompaktnost, brzu reakciju po izgubljenoj lopti, visoki pritisak da se ne vraćamo 60 metara i postavljamo blok. Bit će takvih situacija, osobito na utakmici protiv Engleske na kojoj ćemo morati postaviti blok te pokušavati na kontre i polukontre. Radimo dosta i na otvaranju igre, iako tu nemamo problema jer imamo sjajne veznjake koji znaju improvizirati i odlični su u situacijama jedan na jedan.”

Utakmica protiv Engleske bit će posve drugačija od one u polufinalu Svjetskog prvenstva. Tko će najviše nedostajati Badelju?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Volio bih da su s nama tu Josip Pivarić i Marko Pjaca. Govorim iz srca jer su mi prijatelji, ali i zato što imaju kvalitetu za biti ovdje”.

Komentirao je Badelj i nove igrače na izbornikovom popisu…

“Luka Ivanušec može odmah u vatru, ima ekstra kvalitetu i jak je u glavi. Ako ga izbornik bude trebao, ne sumnjam da će biti pravi. Joško Gvardiol ne izgleda kao da ima 19, već 27 godina, kao da je u najzrelijim godinama karijere. On je predodređen za najviši nivo, želim mu sreću u karijeri i da ga ozljede zaobiđu,” poručio je Milan Badelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version