Milan – Inter: Veliki milanski i talijanski derbi s hrvatskim pečatom

epa08967331 AC Milan's Alexis Saelemaekers (L) challenges for the ball Inter Milan's Ivan Perisic during the Italian cup quarter-final soccer match between FC Inter and AC Milan at Giuseppe Meazza stadium in Milan, Italy, 26 January 2021. EPA/MATTEO BAZZI

Nogometaši Milana i Intera danas od 15 sati igraju veliki derbi talijanskog nogometa, nakon dugo vremena izravna je to borba za prvo mjesto. Naime, Inter i Milan, u kojima važnu ulogu igraju hrvatski nogometaši, zauzimaju prve dvije pozicije na ljestvici Serie A, dijeli ih tek bod.  Dakle, i ovaj podatak govori o kakvoj se i koliko važnoj utakmici radi, dakako, Juventus bi bio najzadovoljniji kada bi spomenuta dva milanska kluba podijelila bodove budući kako je Juve prvi pratitelj milanskih klubova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugim riječima, očekuje se veliki derbi, a mnogi s nestrpljenjem čekaju nova prepucavanja, pa i svađe, između Romelua Lukakua i Zlatana Ibrahimovića, koji su nedavno u Kupu imali verbalno i skoro fizički obračun, za koji veći dio krivice snosi bivši švedski reprezentativac, a koji je sklon provokaciranju protivnika.

Trener Milana Stefano Pioli ne može računati na ozlijeđene Mandžukića i Bennacera, ali se zato vratio Brahim Diaz, koji će biti na klupi. Jedina dvojba je hoće li Ante Rebić krenuti ili Rafael Leao. Hrvatski reprezentativac u posljednje vrijeme igra sve bolje te se napokon vraća u pravu formu.

Sky Sport Italia i Gazzetta dello Sport smatraju da će priliku dobiti Rebić, dok neki drugi mediji tvrde kako će lijevo u napadu krenuti mladi Leao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glede Intera, trener Antonio Conte također ima dvojbe, hoće li krenuti s Christianom Eriksenom ili Arturom Vidalom. Drugačiji su to tipovi igrača, bilo bi i određenih taktičkih promjena u samoj formaciji.

Međutim, kako stvari stoje čini se kako će milanski klubovi u milanski derbi krenuti u sljedećim sastavima:

Milan (4-2-3-1):

Tekst se nastavlja ispod oglasa

G Donnarumma; Kalabrija, Kjaer, Romagnoli, Theo Hernandez; Tonali, Kessie; Saelemaekers, Calhanoglu, Rebić; Ibrahimović

Inter (3-5-2):

Handanović; Škriniar, De Vrij, Bastoni; Hakimi, Barella, Brozović, Eriksen, Perišić; Lukaku, Lautaro Martinez

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.