Milorad Pupovac: ‘Elementi navijačkih sukoba u Vukovaru prerasli su u maltretiranje pripadnika srpske manjine’

Milorad Pupovac
Foto: snimka zaslona

Čelnik SDSS-a, stranke koju je svojedobno osnovao ratni zločinac Goran Hadžić, Milorad Pupovac, komentirao je nedavno tučnjavu u Vukovaru, a koju je i predsjednik tamošnjeg SDSS-a Siniša Kolar ocijenio kao   ”dirigirani napad na pripadnike srpske zajednice, a ne o sukobu navijačkih skupina”. Ipak, pravilinije bio reći na pripadnike srpske nacionalne manjine, a Pupovac zapravo tvrdi:

 “Ti elementi navijačkih sukoba su prerasli u maltretiranje pripadnika srpske zajednice od strane grupe organiziranih i nažalost od gradske uprave podržanih mladih ljudi”, rekao je čelnik SDSS-a, stranke koja je inače čvrsto u koaliciji s HDZ-om Andreja Plenkovića, čelni ljudi SDSS-a nerijetko govore o oslobodilačkoj vojno – redarstvenoj operaciji Oluja kao o etničkom čišćenju.

(VIDEO) Vukovar: Srpski navijači napali obitelj vođe hrvatskih navijača BBB, uslijedio sukob navijačkih skupina

Pupovac je situaciju u Vukovaru pred lokalne izbore ocijenio mirnijom nego ranijih godina.

”Ćirlica, Srbi, Hrvati, međuetnički odnosi, toga se ne osjeća, ključni politički akteri na nivou države i grada uspjeli su stišati tu situaciju”, rekao je Pupovac, piše Večernji list.

 

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr