Mitropa Kup (m): Poraz Hrvatske od Slovačke

Foto: pixabay.com

U susretu 1. kola tradicionalnog, 38. Momčadskog šahovskog natjecanja srednjeeuropskih zemalja Mitropa kupa na kojem sudjeluje 10 reprezentacija koje se održava u Radencima Hrvatska je izgubila od Slovačke sa 1,5-2,5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je Blažimir Kovačević slavio nakon izvrsne pozicijske igre, a Ognjen Jovanić sigurnom igrom održao ravnotežu zakazali su mladići Sven Tica i Jurica Srbiš, koji su poraženi poslije vrlo riskantne igre.

Iznenadila je Francuska minimalnom pobjedom nad prvim nositeljem Švicarskom, a istim je rezultatom i Italija pobijedila Sloveniju. Njemačka i Mađarska, te Češka i Austrija odigrali su borbenih 2-2.

Prema srednjem rejtingu najveći favorit je Švicarska (2523), druga je Češka (2497), a treća Hrvatska (2495) iako uz iskusne velemajstore Ognjena Jovanića i Blažimira Kovačević imamo i dva “poletarca” – Svena Ticu i Juricu Srbiša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U povijesti ovog natjecanja najuspješnija je Mađarska sa šest zlatnih, četiri srebrne i tri brončane medalje, a odmah za njom je Hrvatska sa šest zlatnih, dva srebrna i četiri brončana odličja.

Rezultati 1. kola:

SLOVAČKA – HRVATSKA 2,5-1,5 (Gažik-Jovanić remi, Druška-Kovačević B. 0-1, Repka-Tica 1-0, Sahidi-Srbiš 1-0), FRANCUSKA – ŠVICARSKA 2,5-1,5 (Travadon-Bogner 0-1, Joie-Studer remi, Di Nicolantonio-Gaehwiler 1-0, Eugene-Stijve 1-0), NJEMAČKA – MAĐARSKA 2-2, ČEŠKA – AUSTRIJA 2-2, ITALIJA – SLOVENIJA 2,5-1,5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.