Site icon narod.hr

Mladi Vatreni primili dva gola u nadoknadi i izgubili od Norveške

foto: Mario Ćužić, HNS

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija nije uspjela pobjedom u Drammenu osigurati plasman na EP: tri je boda uzela Norveška te ima sve u svojim rukama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izabranici Igora Bišćana, nakon odličnog starta u kvalifikacije te nedavnog kiksa protiv Finske došli su u Norvešku u prilici da pobjedom osiguraju mjesto na Europskom prvenstvu, no domaćin je naposljetku osvojio sva tri boda.

Hrvatska je u Drammenu rano povela, već u petoj minuti pogotkom Sučića iskosa na asistenciju Kačavende, a za poravnanje na 1:1 pobrinuo se Botheim desetak minuta prije odlaska na odmor.

Mladi Vatreni nadomak su cilja stigli u 79. minuti, kada je Sučić upisao asistenciju, a pogodak za 2:1 potpisao je Šimić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, Norveška je u sudačkoj nadoknadi postigla dva pogotka – precizni su bili Daland nakon udarca iz kuta te nečuvani Larsen na drugoj vratnici – te proslavila vrijednu pobjedu 3:2.

Hrvatska, koja ima bod više od drugoplasirane Norveške, gostovat će 8. lipnja kod posljednjeplasirane Estonije, no Norveškoj su preostale još dvije utakmice – 10. lipnja kod Finske i 14. lipnja kod kuće protiv Azerbajdžana. U slučaju obje pobjede Norveška će prvim mjestom osigurati izravni plasman na Europsko prvenstvo.

Kvalifikacije za EP U-21, Skupina A:
1. Hrvatska 19 (9)
2. Norveška 18 (8)
3. Finska 16 (8)
4. Austrija 16 (10)
5. Azerbajdžan 7 (8)
6. Estonija 0 (9)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version