Mladi Vatreni produžili pobjednički niz

Foto: fah

U svom petom kvalifikacijskom nastupu u borbi za Europsko prvenstvo 2023. godine, Hrvatska U-21 upisala je i petu pobjedu – u Puli je svladala Estoniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRVATSKA – ESTONIJA 2:0 (1:0)
Kvalifikacije za EP U-21, Skupina A.
Stadion Aldo Drosina, Pula.

Sudac: I. Barbara (Malta)

Strijelci: 1:0 – Šimić (39′), 2:0 – Pršir (62′)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žuti kartoni: Palumets (65′), Hussar (69′), Franjić (79′)

Hrvatska: Kotarski, Čolina, Smolčić, Vušković, Šutalo, Pršir (76′ Fruk), Palaversa (70′ Franjić), Baturina, Biuk (64′ Laušić), Kačavenda (64′ Marin), Šimić (76′ Beljo). Izbornik: I. Bišćan.

Estonija: Lapa, Schjonning-Larsen, Miil (80′ Seppik), Pelt, Šarnin, Hussar, Jarviste, Shein, Tunjov (57′ Palumets), Mannilaan (57′ Lipp), Tamm (80′ Grauberg Lepik). Izbornik: S. Post.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslije dvije pobjede nad Azerbajdžanom te po jedne protiv Finske i Norveške, hrvatska reprezentacija do 21 godine uspješno je preskočila i prvu prepreku u studenome.

U Puli je ugostila posljednjeplasiranu Estoniju te slavila rezultatom 2:0, u dvoboju u kojemu su izabranici Igora Bišćana čak tri puta pogađali okvir vrata.

Igrala se 39. minuta kada je udarac Pršira odsjeo na vratnici, a Šimić je odbijenu loptu proslijedio u mrežu za hrvatsko vodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potvrda pobjede stigla je u 62. minuti, kada je upravo Pršir izvrsnim udarcem iz daljine postavio konačni rezultat.

U preostala dva susreta petog kola sastaju se Azerbajdžan – Austrija i Norveška – Finska, a Hrvatsku sljedeći izazov čeka za pet dana, na gostovanju kod Austrije u Riedu.

Kvalifikacije za EP U-21, Skupina A:
1. Hrvatska 15 (5)
2. Norveška 9 (4)
3. Austrija 9 (5)
4. Finska  7 (4)
5. Azerbajdžan 1 (4)
6. Estonija 0 (6)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.