Modrić srušio još jedan Puskasov rekord, stigao i asistirati

epa11285520 Luka Modric of Real Madrid looks on during the UEFA Champions League quarter final, 2nd leg match between Manchester City and Real Madrid in Manchester, Britain, 17 April 2024. EPA/PETER POWELL

S 38 godina i 338 dana Luka Modrić postao je u današnjoj utakmici 34. kola La Lige između Real Madrida i Cadiza najstariji igrač “Kraljevskog kluba” koji je nastupio u španjolskom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prestigao je time legendarnog Ferenca Puskasa, koji je do danas držao taj rekord s nastupom kad je imao 38 godina i 233 dana davne 1965. godine.

Kapetan Vatrenih, koji je bio u početnoj jedanaestorki, je i asistirao Brahimu Diazu za vodeći pogodak Reala.

Prije nekoliko dana hrvatski veznjak nadmašio je Puskasa i u Ligi prvaka, u prvom polufinalnom dvoboju s Bayernom nastupio je s 38 godina i 234 dana, a Puskas je držao rekord nastupom s 38 godina i 229 dana, također iz 1965. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luki je ovo bio 528. nastup za Real, čime drži treće mjesto na listi igrača s najviše nastupa. Ako ostane sljedeće sezone mogao bi prestići drugoplasiranog Marcela (546), dok je Karim Benzema (648) nedodirljiv na prvom mjestu.

Benzema i Marcelo su u dresu Reala osvojili 25 trofeja, a Modrić bi ih već ove sezone, ako Real osvoji La Ligu i europski naslov, mogao nadmašiti, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.