Site icon narod.hr

Modrićeva punica: Nisam imala uvid u ugovore agencije ‘Mamić sport’ s igračima

Foto: fah

Bivša voditeljica računovodstva NK Dinamo Vesna Juraić rekla je u utorak, svjedočeći na osječkom Županijskom sudu, da je uz taj posao vodila i računovodstvo za Agenciju “Mamić Sport” čiji je vlasnik bio Zdravko Mamić, ali nije imala uvid ni u jedan ugovor koji je ta agencija imala s igračima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juraić, inače punica igrača “Real Madrida” i hrvatske reprezentacije Luke Modrića, istaknula je kako je nadređene u klubu pitala može li to raditi te da joj je rečeno kako to nije u koliziji.

Objasnila je da za taj posao nije imala ugovor niti je primala naknadu, nego je to radila u svoje slobodno vrijeme, a da su među zaposlenicima te agencije bili njezina kći Vanja Modrić te okrivljenici u ovom postupku Mario Mamić i Nikky Arthur Vuksan.

Rekla je da je imala uvid u poslovni račun te agencije, ali se ne sjeća je li bilo uplata igrača prema agenciji ili agencije prema igračima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upite obrane Zdravka Mamića potvrdila je da je Luka Modrić bio u određenom poslovnom odnosu s agencijom “Mamić sport”, ali nije vidjela taj ugovor pa o tome nije mogla ništa reći, ali se sjeća da je dolazio u Agenciju.

> Podignuta nova optužnica protiv Mamića i još dvije osobe

Koliko se sjeća, odnos Luke Modrića i agencije “Mamić sport” je prekinut kada je Modrić otišao u Real Madrid, a kada je riječ o Modrićevu transferu u engleski Tottenham, sjeća se da je bila dogovorena isplata u ratama te podjela transfera prema aneksu ugovora, ali nije joj poznato je li na temelju toga transfera nešto isplaćeno nekom posredniku.

– Mislim da je Modrić u vrijeme transfera u Tottenham bio u poslovnom odnosu s “Mamić sport” agencijom i da mu je menadžer bio okrivljenik Nikky Arthur Vuksan, rekla je Juraić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upite Sudskog vijeća je li u Dinamu bilo isplata u gotovini, rekla je kako je bilo nekih pozajmica zaposlenicima kluba, ali nema saznanja da bi se neke obaveze prema igračima plaćale u gotovini.

– Nismo knjižili ugovore koje je Dinamo imao s igračima, već samo fakture. U računovodstvu se nije vodila evidencija o dugovanjima prema igračima, već bi samo dobijali podatke o imenima i iznosima koje treba isplatiti, dodala je.

Ne sjeća se je li netko od igrača imao nekih financijskih potraživanja prema Dinamu, ali je u novinama pročitala kako su neki igrači tužili klub zbog nepodmirenih obveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također nije joj poznato jesu li neka strana trgovačka društva preuzela potraživanja koja su određeni igrači imali prema Dinamu.

Juraić je dužnost voditeljice računovodstva u Dinamu obavljala od 1995. do 2008., a na Sudu je rekla kako su u tome razdoblju imali više nadzora nadležnih državnih tijela, koja nisu utvrdila nikakve ozbiljne pogreške u radu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version