Može li Bayern napraviti povijesni preokret?! Ibrahimović se vraća na teren protiv Barcelone

Foto: fah

Prvak Njemačke poražen je u prvom susretu u Portugalu s 3:1. Porto je tada iskoristio sve poklone Bavaraca i stekao sasvim lijepu, ali opet ne i nedostižnu prednost pred uzvrat na Allianz Areni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bayernu treba pobjeda od dva pogotka razlike, s tim da ne smiju primiti pogodak. Ako Porto poentira u uzvratu, Bayernu će trebati pobjeda od tri razlike. Inače, večeras će Bayern pokušati prekinuti jednu neugodnu tradiciju kad su u pitanju europske utakmice. Do sada su četiri puta pokušavali nadoknaditi zaostatak od dva gola razlike iz prve utakmice na svom terenu i nikad nisu uspjeli u toj misiji.

GERMANY SOCCER UEFA CHAMPIONS LEAGUE
Trener Guardiola i dalje ima problema s ozljedama igrača. Jasno je kako Robben neće biti u sastavu Bavaraca, dok je nastup Riberyja pod velikim upitnikom. Raduje ga povratak Schweinsteigera i kapetana Lahma.

“Moramo biti potpuno koncentirani i moramo se boriti. Samo tako možemo proći dalje. Nema se smisla ni pojavljivati na utakmici ako ne mislimo da možemo preokrenuti rezultat iz prve utakmice. Želimo prolaz” – izjavio je trener Bayerna na press konferenciji uoči utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sličnim optimizmom zrači i Thomas Muller: “Moramo igrati pametno i izbjegavati samoubilačke taktike. Naravno da osjećamo pritisak, pritisnuti smo uza zid, ali to je samo zanimljiviji izazov za nas. Ja sam optimističan, 2:0 protiv Porta ne bi bilo čudo, zar ne? Moramo ostati skoncentrirani i ne smijemo dozvoliti kontra napade.”

Portugalski prvak svjestan je kako ga očekuje težak zadatak na Allianz Areni, no ne misli se predati. Veznjak Yacine Brahimi očekuje da njihova obrana bude pod velikim pritiskom od prve minute.

“Nismo mogli ni sanjati bolji rezultat iz prve utakmice, ali još ništa nije gotovo, treba odigrati i uzvratnu utakmicu. Ako budemo ponovili našu igru iz prvog susreta, proći ćemo dalje. Obrana mora odigrati na visokoj razini, moramo se boriti kao prava ekipa” – izjavio je veznjak Porta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portu će to biti prvo polufinale, ako prođu Bayern, nakon 2004. kad su i osvojili Ligu prvaka pod vodstvom Jose Mourinha.

U drugoj utakmici večeri PSG odlazi na Camp Nou po novo čudo nakon što su u trileru izbacili Chelsea. Ovaj put to neće biti ni približno jednostavno jer imaju zaostatak od dva pogotka razlike sa svog terena, a s druge strane stoji preporođena Barcelona i Luis Suarez koji ih je ponizio u prvom susretu na Parku Prinčeva.

SPAIN SOCCER PRIMERA DIVISION
Trener Luis Enrique i dvostruki strijelac iz prve utakmice Luis Suarez ipak ne misle da će uzvrat biti formalnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“PSG ima izgleda za prolaz, baš kao i sve ostale momčadi u četvrtfinalu. Da bismo prošli u polufinale, morat ćemo odigrati još jednu odličnu utakmicu” – rekao je trener Katalonaca.

Barcelonine igrače na oprez poziva i povratak Zlatana Ibrahimovića u momčad PSG-a: “Svi znaju tko je Ibrahimović. Sjajan igrač koji je dugo godina među petoricom najboljih na svijetu. On je igrač odluke u PSG-u i morat ćemo dobro paziti na njega”, rekao je Luis Suarez koji će i u utorak predstavljati ‘noćnu moru’ za obranu Parižana.
Dani Alves i Andres Iniesta vraćaju se u kadar Barcelone, dok je jedini van stroja stoper Vermaelen. Naš Ivan Rakitić trebao bi krenuti od prve minute u veznom redu uz Busquetsa i Iniestu, dok će ubojiti ‘južnoamerički’ napadački trojac činiti MSN – Messi, Suarez i Neymar.
Rekli smo kako se Ibra vraća u redove PSG i to je veliko ohrabrenje za trenera Blanca. Važan je i povratak veznjaka Verattija, dok se izbivanje kapetana Thiaga Silve smatra velikim hendikepom, pogotovo nakon ‘kriminalne’ predstave Davida Luiza. Osim Silve PSG i Blanc ne računaju niti na veznjaka Mottu ni braniča Auriera.
“Mi nemamo što za izgubiti. Želimo dokazati da smo bolja momčad nego li smo to pokazali u prvoj utakmici. Zadatak koji je pred nama je jako težak, ali mislim da ćemo imati dosta prilika za postići pogodak” – izjavio je trener PSG-a, Laurent Blanc.
Liga prvaka, četvrtfinale, 20.45h, uzvrati:
Bayern Munchen – Porto
Barcelona – PSG

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.