Može li Hrvatska predvođena ‘mirnim’ Hezonjom do Olimpijskih igara?

Foto: fah

Pred hrvatskom košarkaškom reprezentacijom izuzetno je zahtjevan kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre. Prva utakmica i odmah veliki favorit reprezentacija Slovenije.  Nakon Slovenije na redu je Novi Zeland, za nastavak natjecanja Hrvatska mora pobijediti barem jednu utakmicu. Hrvatska je, podsjetimo, uspješno odradila prijateljski turnir protiv Poljske te Brazila koji vodi bivši hrvatski izbornik Aleksandar Petrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostao u Realu, a selili ga diljem Europe

Tijekom pripremnog turnira svojom igrom istaknuo se Mario Hezonja, bivši NBA igrač te aktualni igrač prvaka Španjolske Real Madrida. Posljednjih tjedana Hezonja je bio u središtu pozornosti zbog ugovora s Realom, brojni mediji, uključujući i narelevantnije španjolske medije, Hezonju su povezivali s Partizanom, Barcelonom, Panathinaikosom, međutim, na kraju je odlučio ostati u Kraljevskom klubu te je produljio ugovor. Neki su se takvom potezu Marija Hezonje iznenadili, dok drugi tvrde kako je cijela predstava zapravo i odigrana tako kako bi Mario na kraju ostao u Madridu i dobio što bolje uvjete.

Uporan je bio Panathinaikos, Barcelona također, oni su navodno pokazali veliki interes kako bi vratili hrvatskog reprezentativca u svoje redove, a što se nije svidjelo navijačima Reala. U Madridu su se navijači nadali kako Hrvat neće napraviti takvu ”nepromišljenost” i takvu ”izdaju” te su se na kraju njihova nadanja obistinila.

Stabilizirao igru i ponašanje

Hezonja je ostao tamo gdje je napokon stabilizirao svoju igru, ali i svoje pomalo ”nestašno” ponašanje. Mario više nije tinejdžer te se neki ispadi iz prošlosti teže mogu tolerirati ako bi se ponavljali. Nadajmo se kako je konačno fokusiran tamo gdje bi i trebao biti – na parket.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Mario Hezonja je odlučio na kraju ostati u Real Madridu, a navodno sva ta priča oko odlaska mu je donijela odlične uvjete glede novog ugovora s Kraljevskim klubom. Kako smo spomenuli Hezonja je produljio suradnju do ljeta 2029. godine te će i u predstojećih nekoliko sezona hrvatski košarkaš predvoditi Kraljeve na putu do europskog vrha.

Ovakva je odluka priopćena neposredno pred početak Olimpijskih kvalifikacija, a odluka Hrvata oduševila je navijače Reala. Hoće li, može li, lišen klupskh i egzistencijalnih briga Hezonja na kraju u jakoj konkurenciji Hrvatsku vratiti tamo gdje je nekoć bila, u sam europski i svjetski košarkaški vrh?

Hezonja je prošle sezone imao nešto manju minutažu nego što je možda očekivao, međutim, to nije smetalo Kraljeve da našeg košarkaška dugoročno vide kao jednog od lidera momčadi. S Realom je Hezonja osvojio pet trofeja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo…

Samo pobjednik turnira koji se igra u Grčkoj na kraju će izboriti plasman u Pariz. Hrvatska je na turnir doputovala u dosta jakom sastavu i predvodi ih upravo Hezonja, a već večeras igra protiv Luke Dončića i jake slovenske reprezentacije.

Utakmica između Hrvatske i Slovenije počinje u 20 sati. Pored toga na turniru nastupaju još Crna Gora, Novi Zeland, Brazil, Kamerun, Grčka, Egipat, Dominikanska Republika, Filipini, Finska, Bahami, Gruzija, Latvija, Libanon, Angola, Španija, Portoriko, Italija i Bahrein.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.