Može li Ibrahimović nadmudriti Chelsea i Mourinha?

Foto: wikipedia

Prošla su dva mjeseca od kako je završila grupna faza Lige prvaka i sad je pred nama nokaut sustav šesnaestine finala. Četiri para igraju ovog utorka i srijede, dok preostala četiri igraju prve utakmice idući tjedan. Mi vam donosimo pregled večerašnjih utakmica, PSG-Chelsea i Šahtar-Bayern.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ibrahimović je bio spreman život dati za Mourinha

“The Special One” ima specifičan odnos gotovo sa svakim svojim igračem u Chelsea, no ono što je Ibrahimović vidio u Mourinhu je nešto sasvim posebno. Tada su njih dvojica bili skupa u Interu, a Zlatan je pomogao Mourinhu da osvoji Serie A. Sad su ovi ekscentrični karakteri na suprotnim stranama i bore se za prolazak u četvrtfinale najelitnijeg nogometnog natjecanja.

Ovaj dvoboj ujedno je i repriza prošlogodišnjeg četvrtfinala, u kojem je PSG ostvario prednost na domaćem terenu, pobijedivši Chelsea s 3:1, no u uzvratu na Stamford Bridgeu, Chelsea je slavio s 2:0 i otišao u polufinale. Ove godine PSG također planira trijumfirati na domaćem terenu, ali trener Laurent Blanc upozorava na jednu stvar:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Moji igrači se smiju gubiti glavu, ne smiju nasjedati na provokacije. Poznajem Mourinha, siguran sam da će on podizati tenzije, ali mi moramo ostati mirni. Shvatili smo kako je važan gol u gostima, stoga nam je cilj obraniti svoju mrežu večeras” – rekao je Blanc u najavi utakmice.

Za razliku od Chelsea koji nije imao nikakvu utakmicu preko vikenda, PSG je odigrao prvenstveni dvoboj protiv Caena, u kojem je vodio 2:0, potom ostao s devet igrača i na kraju osvojio samo bod. Pri tome su ozljede zaradili Serge Aurier, Yohan Cabaye i Lucas Moura, dok je nastup Marquinhosa, Maxwella, Matuidija i Thiaga Motte pod velikim upitnikom.

Velika odgovornost pada na Davida Luiza u obrani, koji je prošle godine igrao upravo za Chelsea, iz kojeg je došao u PSG za 50 milijuna funti. Luiz je svjestan snage večerašnjeg protivnika, no svejedno priželjkuje prolazak pariškog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Doveli su sjajna pojačanja. Igrači poput Diega Coste, Fabregasa i Felipea Luisa daju im veliku kvalitetu. Definitivno su jači nego prošle sezone. Nadam se pak da ćemo mi pobjediti, a ako ja zabijem pogodak neću slaviti, no bit ću sretan” – izjavio je brazilski stoper u redovima Parižana.

Ibrahimović je bio i ostao najveća prijetnja po gol Chelsea. Obrana “Bluesa” imat će velikih problema ako “Ibrakadabra” uđe motiviran u susret. Protiv Caena još jednom je pokazao kako mu kung-fu pogotci uopće nisu strana tema. Ibrahimović je definitivno adut PSG-a, a uz raspoloženog Cavanija i Lavezzija, Blanc se ne mora brinuti za napadačka rješenja.

Chelsea dolazi odmoran i bez većih izostanaka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chelsea za razliku od PSG-a nije imao nikakvu utakmicu preko vikenda i gotovo da nema ozlijeđenih igrača, barem ne onih najvažnjih. Mourinho je spreman za večerašnji dvoboj, zna da bi ga pogodak u gostima odveo bliže četvrtfinalu.

“Odmor nam je dobrodošao. Istina, oni su imali samo jednu utakmicu, dok mi nismo imali uopće, nije prevelika razlika, ali ponavljam, odmor nam je dobro došao” – rekao je Mourinho uoči utakmice.

shoot.co.ukREAL MADRID 11/12 CSKA DE MOSCU 11/12 LIGA DE CAMPEONES 11/12
The Special One bi trebao izvesti najjači mogući sastav na Parc des Princes, a u njemu bi svakako trebao biti i prvi topnik Chelsea, Diego Costa. Španjolski reprezentativac postigao je 17 pogodaka u 19 utakmica ove sezone, no još ni jedan pogodak nije postigao u Europi. Costa je ključan igrač i voli velike utakmice, pokazao je to i u Atletico Madridu, stoga vjerujemo kako će on s jedne strane i Ibrahimović s druge, biti najopasnije udarne igle svojih momčadi.

Utakmicu u kojoj se očekuje dosta nervoze sudit će prava osoba za takve situacije, turski sudački ekspert Cuneyt Cakir. Jedan od najboljih sudaca s UEFA i FIFA značkom imat će težak posao, kao i svaki sudac kad je s druge strane Jose “The Special One” Mourinho.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liga prvaka, 1/16 finala, Park Prinčeva, 20.45:

PSG: Sirigu – Van der Wiel, Silva, Luiz, Maxwell – Motta, Matuidi, Verratti – Lavezzi, Ibrahimović, Cavani

Chelsea: Čech – Ivanović, Cahill, Terry, Azpilicueta – Matić, Ramires – Willian, Fabregas, Hazard – Costa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.