Može li Marin Čilić do prve pobjede protiv Novaka Đokovića?!

Foto: fah

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić drugu godinu zaredom igra u četvrtfinalu najdražeg mu turnira, Wimbledona. Na putu do prvog polufinala u Wimbledonu stoji mu Novak Đoković, trenutno najbolji tenisač svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilić je i prošle godine igrao ovdje protiv Đokovića, također u četvrtfinalu. Tada je Marin bio najbliže pobjedi protiv Novaka, ali svejedno nije uspio slaviti. Nakon izgubljenog prvog seta s 1:6, Čilić je dobio sljedeća dva, ali Đoković se izvukao dobivši posljednja dva seta sa 6:2.

“Moram igrati još agresivnije i još riskantnije”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Taktika protiv Novaka? Mislim da je to prilično jasno – zbog njegovog načina igre i njegove brzine, moram biti agresivniji i igrati što riskantnije. Naravno, bit će više pogrešaka, ali to je način i tako sam igrao prošle godine. Mislim da najveću priliku za pobjedu imam takvom igrom”, rekao je Čilić uoči meča.

Čiliću je ovo dvanaesti okršaj s Đokovićem, hoće li bit sretniji 13. put?!

Hrvatski tenisač izgubio je svih dvanaest međusobnih dvoboja s “prvim reketom svijeta” Đokovićem, a u tih dvanaest mečeva osvojio je samo pet setova, od čega čak četiri prošle godine na Wimbledonu, Roland Garrosu i Indian Wellsu. U posljednjem njihovom meču i jedinom u ovoj godini Čilić je osvojio samo tri mizerna gema, odigravši dosta loše. Marin je optimističan uoči ovog dvoboja!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marin ima dobru priliku danas iznenaditi i po prvi puta slaviti protiv Đokovića, koji bi mogao biti umoran nakon maratona od pet setova protiv Andersona. Đoković je gubio s 2:0 u setovima, da bi na kraju slavio 3:2 i to nakon dva dana igre, zbog prekida.

“Kevin Anderson je servirao jako dobro, izvrsno. Bilo je teško vraćati njegove servise. Ali na kraju sam uspio. Za mene je ovo jedan od najtežih mečeva na Wimbledonu do sada” – komentirao je Đoković prolazak u četvrtfinale, gdje ga očekuje još jedan dobar server, naš Marin Čilić.

Đoković: “Poznajem Marina jako dobro, on servira fantastično”

BRITAIN TENNIS WIMBLEDON 2014 GRAND SLAM

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sjećam se da je Čilić ranije ove godine rekao da se želi fokusirati na Wimbledon, da na njemu uz US Open ima najviše šanse za titulu. Poznajem ga jako dobro, igrali smo puno mečeva na različitim podlogama. Recept za pobjedu? Pokušati vratiti što više servisa, jer i Marin servira fantastično”, izjavio je Đoković, nakon što je preživio osminu finala i 40 asova od Kevina Andersona, protiv kojeg je gubio 0:2 u setovima.

Hrvatska jedanaest godina čeka na predstavnika u polufinalu Wimbledona

Kladionice Đokoviću, prvom favoritu za osvajanje turnira, daju veliku prednost. Na Čilića je koeficijent ponegdje i iznad 8,00, a to je znak kako ne vjeruju da Marin može postati prvi Hrvat nakon jedanaest godina i Marija Ančića u polufinalu Wimbledona.

goran ivanišević
foto: couriermail.com.au

Prije Ančića, a i jedini koji je došao do samog kraja, bio je legendarni Goran Ivanišević, koji je osvojio Wimbledon s pozivnicom 2001. godine. Goran je sad trener Čiliću, nadamo se da ima neki dobar savjet kako proći možda i najtežu prepreku od svih u svjetskom tenisu.

Marin i Novak izaći će na središnji teren oko 16 sati, nakon što svoj meč završe Andy Murray i Vasek Pospisil, koji današnji program otvaraju od 14 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.