Može li pandemija koronavirusa dovesti do otkazivanja Australian Opena?

Foto: fah

Pandemija koronavirusa, koja divlja gotovo cijelim svijetom, a što se, dakako, negativno odražava i na sport, pa tako i na tenis, neki bi rekli pogotovo na tenis s obzirom na veliki broj putovanja tenisača iz cijelog svijeta, mogla bi otkazati, možda odgoditi, Australian Open. Prvi Grand Slam turnir, na kojem se očekuje divovska borba Nadala, Federera, Thiema, Đokovića…, trebao bi se igrati već za dva mjeseca, dakle, krajem siječnja iduće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Australian Open za juniore se neće odigrati u planiranom terminu zbog pandemije koronavirusa, a razlog je preveliki broj tenisača i trenera koji bi trebali ući u Australiju. U seniorskom se ždrijebu nalazi oko 500 igrača s trenerima, liječnicima te pratnjom, a s juniorskim turnirom bi se taj broj gotovo udvostručio. Dakle, kako prenose australski mediji nije nemoguće da se odgodi prvi Grand Slam turnir sezone za juniore, a postoji čak i mogućnost potpunog otkazivanja.

Glede seniorskog turnira za sada nema konačne odluke, sve će zapravo ovisiti od epidemiološke situacije na terenu, a organizatori čine sve kako bi se Australian Open za seniore i održao zbog čega su odlučili pomaknuti juniorski turnir. Mnogi smatraju da će se Australian Open za tenisača ipak održati, radi se o pravom spektaklu, čak i bez publike, s obzirom na rivalstvo Federera i Nadala te Đokovića. Bitka je to velike trojice za najviše osvojenih Grand Slam naslova u karijeri, trenutno vode Federer i Nadal s 20 osvojenih Grand Slam turnira, Đoković ih je osvojio 17.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.