Site icon narod.hr

Mulaomerović: Bili smo blizu pobjede

Foto: fah

Hrvatska košarkaška reprezentacija porazom je otvorila nastup na EuroBasketu u Milanu. Bolja je bila Grčka 89:85, ali odlično drugo poluvrijeme ulijeva nadu za Hrvatsku u nastavku turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Mislim da smo drugo poluvrijeme puno bolje odigrali i bili hrabriji, u prvom smo bili u grču osim početka i otvaranja. Dosta teško je igrati ovakve utakmice s ovakvom Grčkom i Giannisom, riskirali smo s njegovim šutom. Napadački skok nas je uneredio na početku, žao mi je što nismo igrali ovako u prvom poluvremenu. Sutra je već nova utakmica, moramo se odmoriti jer smo se dosta potrošili, bit će teško, imat će priliku i drugi igrači te se nadam da ćemo doći do pobjede, rekao je izbornik Damir Mulaomerović o utakmici te dodao:

– U drugom poluvremenu smo bili puno agresivniji, a na početku je bila nervoza. Svi su bili bolji u drugom dijelu i Smith i Zubac. Kruno na kreaciji je odigrao dobru utakmicu, bili smo cijelo vrijeme u igri, bila je opcija da riskiramo, bili smo blizu te pobjede, možda da nam je ušla jedna lopta…

Bojan Bogdanović danas je postao otac te je zahvalio na čestitkama, ali nadao se pobjedi protiv Grčke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Mislio sam da ću upotpuniti dan pobjedom, ali eto, poraz na otvaranju, rekao je Bogdanović.

Analizirao je utakmicu te posebno naglasio drugo poluvrijeme.

– Bili smo blizu, odigrali smo dobru utakmicu, ali smo opet ostali kratki za tih par poena. Drugo poluvrijeme je smjernica za ostatak turnira, ali prvo nije bilo dobro. Dižemo se u odnosu na kvalifikacijske utakmice i nadam se da ćemo biti bolji kako će turnir odmicati, rekao je Bogdanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ušli smo dobro prvih par minuta, a onda smo doživjeli pad. Moramo se bolje fokusirati na druge igrače i znati njihove tendencije. Toliko smo bili fokusirani na Giannisa i onda smo dopustili drugima da se razigraju. U drugom poluvremenu smo pokazali karakter i da možemo igrati sa svima, nadam se da nam je to dalo samopouzdanja. Idemo dalje pobijediti sutra Veliku Britaniju, rekao je Ivica Zubac, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version