Site icon narod.hr

Nadal preokretom za povijest i 21. Grand Slam naslov

epa09717921 Rafael Nadal of Spain celebrates winning the third set during the men’s singles final against Daniil Medvedev of Russia at the Australian Open grand slam tennis tournament at Melbourne Park in Melbourne, Australia, 30 January 2022. EPA/DAVE HUNT AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Nevjerojatnim preokretom u nedjeljnom finalu Australian Opena 35-godišnji Španjolac Rafael Nadal postao je prvi tenisač u povijesti koji je došao do 21 pojedinačnog naslova na Grand Slam turnirima svladavši drugog tenisača svijeta 25-godišnjeg Rusa Daniila Medvedeva s 2-6, 6-7 (5), 6-4, 6-4, 7-5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Time se za jedan naslov odvojio od Rogera Federera i Novaka Đokovića s kojima je do danas bio surekorder s osvojenih 20 trofeja na najznačajnija četiri teniska turnira.

Federer se oporavlja od operacija na koljenu, a Đokoviću je bilo onemogućeno da se bori za svoj deseti naslov na Australian Openu, jer nije bio cijepljen protiv Covida-19, pa je odlukom vlasti deportiran iz Australije.

Nevjerojatni borac iz Manacora za naslov u Melbourneu zaradio je 2.875.000 australskih dolara (oko 13,57 milijuna kuna), 2000 ATP bodova i još jedan argument više svojim zagovornicima u vječitim raspravama tko je najveći ili najuspješniji tenisač svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version