Site icon narod.hr

Najbolji igrač HNL-a: Može li i hoće li Dinamo zadržati Brunu Petkovića?

Foto: fah

Bruno Petković definitivno je bio prevaga koju je Dinamo imao na svojoj strani, a koja je odlučila neizvjesnu borbu za naslov prvaka između Rijeke i zagrebačkog kluba. Prije toga, na Poljudu, Petković je bio glavni motor Dinama u dva super derbija protiv Hajduka. Najprije u prvenstvu, a onda u Kupu. Bez Petkovića teško bi se Modri neokrznuti provukli kroz poljudsko grotlo, iako su uz Dinamo i mnogi drugi pobjeđivali u Hajdukovom dvorištu. Hajduk zapravo krah svojih ogromnih ambicija može zahvaliti porazima na Poljudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako zadržati najboljeg igrača?

Glavna briga Dinama definitivno je kako zadržati Brunu Petkovića u Maksimiru,  a kako bi aktualni hrvatski prvak, a vjerojatno i budući, bio koliko toliko konkurentan u borbi za Ligu prvaka. Za hrvatske klubove Europa znači život, znači ogromnu priliku za jednako tako velikom zaradom. Dinamu je to prošlih sezona više ili manje uspijevalo zaraditi neku ”crkavicu”, a od čega je klupski nogomet u našoj zemlji imao koristi.

Kakav Galatasaray za igrača koji je srušio Brazil!?

Kako pišu Sportske novosti, iako je sve u sferi nagađanja, Dinamo je bliže tome da ostane bez Petkovića, a što bi bio težak udarac za ambicije hrvatskog prvaka. Spominje se odlazak Brune Petkovića u turski Galatasaray, klub koji bi mogao obraniti naslov prvaka Turske, kao što je to Dinamu uspjelo u Hrvatskoj. Glede Petkovića sjajni reprezentativni napadač i najbolji igrač HNL-a predobar, da se tako nimalo diplomatski izrazimo, igrač za turske klubove. Ako ne može u neku od liga petice Petkoviću bi bilo najbolje ostati na Maksimiru. Dinamo neće na nogometnom tržištu za novce koji mu trebaju kako bi Petkovića zadržao pronaći boljeg igrača. Definitivno, tu nema dvojbe.

Navodno je Petković jako blizu potpisa za Glatasaray, Sportske se pozivaju na menadžerske izvore. Dinamo ima razloga, i može ako želi ostati europski konkurentan, ponuditi veću, dapače, odličnu, plaću Petkoviću kako bi ga zadržao. Nakon silnih odlazaka posljednjih dvadesetak mjeseci ostati bez Petkovića ne bi bilo dobro za klub koji je navijače navikao na solidne europske rezultate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Eura sve će biti jasno, a možda i prije

Recimo kako u ugovoru postoji otkupna klauzula od 2.5 milijuna eura i kada bude aktivirana Petković je automatski prodan nogometaš. Može li Dinamo, hoće li prije svega, ponuditi Petkoviću veću plaću od dosadašnjih milijun eura godišnje, kako bi ga zadržao? Nakon Europskog prvenstva, na kojem bi Petković mogao biti važan kotačić u stroju izbornika Zlatka Dalića, sve bi moglo biti jasno. Međutim, hoće li biti i kasno? Dojam je da Bruno zapravo želi ostati u Dinamu, na potezu je Zajec sa svojim ljudima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version