Site icon narod.hr

Najplaćeniji nogometaš svijeta nije ni Ronaldo, ni Messi – nego…?

Foto: fah

Vjerojatno ste se bar jednom zapitali tko je najplaćeniji nogometaš svijeta, a zanimljivo je da on jedini zarađuje više od 300 tisuća funti tjedno. To je Hulk – brazilski napadač kojeg kineski Shanghai plaća 320 tisuća funti tjedno nakon što ga je ovog ljeta doveo za 55 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kineski klubovi su financijski moćni i to je vidljivo i po drugom mjestu na listi najplaćenijih nogometaša današnjice, jer ga drži Shandongov Graziano Pelle s 290 tisuća funti tjedno.

Najplaćeniji nogometaš koji igra u Europi ujedno je i najskuplji nogometaš u povijesti – Paul Pogba u Manchester Unitedu zarađuje koliko i Pelle u Kini.

Tek na petom mjestu su Neymar i Lionel Messi(275 tisuća funti tjedno), a ispred njih je Cristiano Ronaldo s 288 tisuća funti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među 10 najplaćenijih su još trojica nogometaša iz Manchestera – Wayne Rooney iz Uniteda (260 tisuća funti) te Yaya Toure i Sergio Aguero iz Cityja (230 000 tisuća funti).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version