Site icon narod.hr

Nakon dramatične večeri na Maksimiru na redu Wembley: Kako do Final Foura Lige nacija?

Foto: fah

Nakon dramatično izborene pobjede protiv Španjolske, hrvatska nogometna reprezentacija ostala je u igri za osvajanje prvog mjesta u skupini i plasman na završni Final Four Lige nacija, ali još uvijek može ispasti u niži rang natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsku na završni turnir na kojem će nastupiti pobjednici četiri skupine elitnog razreda vodi samo pobjeda.

S tri boda osvojena na Wembleyju svjetski doprvaci bi preskočili Španjolsku i zauzeli vrh ljestvice. U istoj situaciji su i Englezi. Jedino pobjeda vodi ‘Gordi Albion’ na Final Four što znači da nas u nedjelju očekuje pravi spektakl u engleskom hramu nogometa.

Porazom bi ‘Vatreni’ ostali na začelju ljestvice i preselili u niži rang natjecanja, što vrijedi i za Engleze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju da utakmica završi 0-0, kao i prvi hrvatsko-engleski ogled na Rujevici, ‘Vatreni’ bi ostali na začelju zbog slabije razlike pogodaka. Međutim, svaki remi u kojem bi odabranici Zlatka Dalića zabili barem jedan gol, gura ‘Gordi Albion’ na dno. Naime, u slučaju istog broja bodova gledaju se međusobni ogledi.

Uoči posljednje utakmice Španjolska vodi sa šest bodova, dok Engleska i Hrvatska imaju po četiri boda. Španjolsku može utješiti da bez obzira na ishod nedjeljne utakmice ostaju u elitnom društvu i ne mogu biti posljednji na ljestvici.

Osim što nas je ostavila u igri za plasman na FF, pobjeda protiv ‘Furije’ važna je i zbog skorašnjeg ždrijeba skupina za Europsko prvenstvo 2020. godine. Naime, 10 najboljih od 12 reprezentacija koje nastupaju u elitnom razredu Lige nacija, bit će postavljeno za nositelje ždrijeba skupina za EURO.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska za sada ima četiri boda i ispred sebe ima još jednu utakmicu. Iza nas će sigurno ostati Island koji je upisao četiri poraza i nije osvojio niti jedan bod. Iza nas su i Njemačka i Poljska sa po jednim bodom, ali ispred njih je još jedna utakmica. ‘Elf’ će u zadnjem kolu 19. studenog dočekati Nizozemsku, dok Poljska 20. studenog gostuje kod Portugala.

Ždrijeb je 1. prosinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version