Nakon fenomenalnog rezultata Ćorić u polufinalu protiv Davida Goffina

Mladi hrvatski tenisač Borna Ćorić tri tjedna prije svog 18. rođendana stigao je do fenomenalnog rezultata svladavši u četvrtfinalu ATP turnira u Baselu 14-erostrukog “grand slam” pobjednika, Španjolca Rafaela Nadala sa 6-2, 7-6 (4) nakon sata i 41 minute igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv trenutačno trećeg igrača svijeta Ćorić je odigrao gotovo savršen prvi set, čak je tri puta oduzimao servis Nadalu i nakon tek nešto više od 20 minuta poveo sa 5-0. Iako se Nadal pokušao vratiti s dva uzastopna gema, Ćorić je kod 5-2 ostao čvrst i priveo prvu dionicu igre u svoju korist sa 6-2. Ćorić je sjajno parirao Nadalu u igri s osnovne linije, te je na najbolji način iskoristio čak 19 neprisiljenijh pogrešaka Španjolca u prvom setu. Našem mladom asu nije smetalo niti što nije mogao računati na soj prvi servis kojega je ubacivao sa samo 39 posto preciznosti u prvom setu.

U drugom jne setu Nadal podigao razinu svoje igre, ali Ćorić je i na to imao odgovor. Niti jedan igrač nije uspijevao ostvariti “break”, pa se ušlo u odlučujuću igru. Ključni se trenutak dogodio kod rezultata 4-4 kada je Ćorić u još jednoj izmjeni prisilio Nadala na promašaj za svoje vodstvo od 5-4 uz dva servisa. Ćorić je osvojio oba ta poena i stigao do najveće pobjede u dosadašnjoj karijeri.

U polufinalu će Ćorić igrati protiv Belgijanca Davida Goffina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U polufinale Basela plasirao se i veteran Ivo Karlović koji je u četvrtfinalu uvjerljivo nadigrao Nijemca Benjamina Beckera sa 6-4, 6-4 za sat i 16 minuta igre.

Karlović će u subotu igrati protiv prvog nositelja turnira, domaćeg favorita Rogera Federera za ulazak u svoj peti finale ove godine. Sva četiri dosadašnja, u Memphisu, Duesseldorfu, Newportu i Bogoti je izgubio.

Dosada su se Karlović i Federer susreli 12 puta i omjer pobjeda je 11-1 za Švicarca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REZULTATI ČETVRTFINALA:

Roger Federer (Švi/1) – Grigor Dimitrov (Bug/5) 7-6 (4), 6-2

IVO KARLOVIĆ (HRV/8) – Benjamin Becker (Njem) 6-4, 6-4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

David Goffin (Bel/7) – Miloš Raonić (Kan/4) 6-7 (3), 6-3, 6-4

BORNA ĆORIĆ (HRV) – Rafael Nadal (Špa/2) 6-2, 7-6 (4)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.