Nakon šajkača sad im i odličja ‘ukrali’: Ponovno Srbi ‘bijesni’ na FIBA-u koja ne priznaje medalje Srbiji osvojene s bivšom Jugoslavijom

Foto: fah

U Istanbulu se, nažalost bez Hrvatske, igra Europsko košarkaško prvenstvo. U četvrtfinale plasirala se i reprezentacija Srbije, iako znatno oslabljena neigranjem važnih igrača Raduljice te Teodosića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, dok im na parketu sve ide kako su zamislili, barem za sada, izvan parketa ”svijet se ponovno urotio protiv njih”, nije lako kad ste ”sami protiv svih.” Nakon što im je FIBA zabranila šajkače, odnosno, nošenje šajkača navijačima spomenute reprezentacije na tribinama ponovno su se suočili s, kako tvrde, ”nepravdom” i to ”još većom.”

Naime, pored svake zastave svake zemlje koja nastupa na EuroBasketu u dvorani u Istanbulu piše broj nastupa i najveći uspjeh. Kao najveći uspjeh FIBA je Srbiji naznačila srebro s Europskog prvenstva iz 2009. godine i to je sve. Nisu im čak priznali ni ono što su osvojili dok su bili u istoj tvorevini, kao ”dva oka u glavi”, s Crnogorcima.

U Srbiji su zbog toga ”poludjeli”. Oni, naime, smatraju da je sve što je košarkaška reprezentacija Jugoslavije, pa i ona predvođena Draženom Petrovićem, Krešom Ćosićem, Tonijem Kukočem, Dinom Rađom… i drugima osvojila zapravo njihovo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, FIBA tako ne misli te im nisu priznali 17 medalja koje oni svojataju. Priznaju tek jednu. Očito kako Srbi sve iz bivše zajedničke tvorevine žele prisvojiti, pa i teritorij nekih drugih država, osim dugova te Jugoslavije.

FIBA je na taj način, kako pišu neki srpski mediji, ”sahranila srpsku reprezentaciju”, oni smatraju da je Srbija osvojila 18 medalja na europskim prvenstvima, od toga osam zlata (1973., 1975., 1977., 1989., 1991., 1995., 1997., 2001.), šest srebrnih (1961., 1965., 1969., 1971., 1981., 2009.) i četiri brončane medalje (1963., 1979., 1987., 1999.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.