Nakon što nije uspjela izboriti finale Snježana Pejčić poručila: Kad je prvi stav loš, jako se teško izvaditi na druga dva

Foto: fah

Najbolja hrvatska streljašica Snježana Pejčić nije uspjela izboriti nastup u finalu natjecanja za Svjetski kup koje se održava u Muenchenu, u njezinoj najjačoj disciplini malokalibarska puška – 50 m trostav, a kvalifikacije je završila sa 1170 krugova, što je bio 23. rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za finale je trebalo pogoditi pet krugova više. Snježana je imala dvije loše serije, jednu u klečećem stavu (94 od 100 mogućih) i zadnju u stojećem (95), što joj je odnijelo mogućnost da se nađe među osam najboljih koje su se borile za odličja u Muenchenu.

“Klečeči stav je nekako postavio smjer meča, koji nije bio dobar. Kad je prvi stav tako loš, jako se teško izvaditi na druga dva”, pojasnila je Pejčić rasplet kvalifikacija u Muenchenu, gdje je u klečećem stavu imala 389 od 400 mogućih krugova, 394 u ležećem te 387 u stojećem.

Uz Snježanu Pejčić u kvalifikacijama je nastupila i Marta Zeljković, koja je s rezultatom od 1160 krugova osvojila 54. mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjedu u Muenchenu ostvarila je Ruskinja Julia Zikova, nevjerojatnim preokretom u zadnje tri serije finala, u kojima je uspjela 2,7 krugova zaostatka za Britankom Seonaid McIntosh. Zikova je sa zadnja tri metka pogodila 31,0 krug, dok je McIntosh imala skromnih 28,1 te je Ruskinja na kraju osvojila zlato s 0,2 kruga prednosti. Zikova je završila finale s rezultatom 461,6 krugova, dok je McIntosh imala 461,4. Broncu je osvojila Norvežanka Katrine Lund (450,2).

U kvalifikacijama zračnog pištolja (10 m) Matea Omazić je osvojila 37. mjesto sa 571 krugom, a za finale je trebalo sedam više.

Natjecanje u Muenchenu završava u četvrtak, a posljednjeg dana naši će predstavnici nastupiti u natjecanju mješovitih parova u gađanju zračnom puškom (10 m). Hrvatska će u konkurenciji imati dvije kombinacije: jednu će činiti Snježana Pejčić i Petar Gorša, a drugu Tanja Perec i Miran Maričić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.