Nakon veličanstvene pobjede protiv Španjolske kako do polufinala Svjetskog prvenstva?

Foto: fah

Pobjedom protiv Španjolske hrvatska rukometna reprezentacija na savršen način odradila je prvu rundu, prvi krug Svjetskog prvenstva. Iako je pobjeda protiv akualnog prvaka Europe veliki uspjeh ono pravo tek počinje. Naime, za plasman u polufinale SP-a Hrvatskoj treba minimalno jedna pobjeda. Uz moguću pobjedu protiv Brazila, koju svi očekuju iako Brazil nije lagan protivnik, vjerojatno će za polufinale biti potreban i barem bod u sudarima s rukometnim divovima Francuzima i Nijemcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Minimalan cilj izabranici Line Červara već su ostvarili. S obzirom na činjenicu da su prvim mjestom u skupini rukometni Vatreni prenijeli u drugi krug maksimalna četiri boda osigurali su jedno od prva četiri mjesta u skupini, iako neki tvrde da će Hrvatskoj za to trebati pobjeda protiv Brazila 20. siječnja u nedjelju. Naime, plasman među prvih sedam reprezentacija na svijetu osigurava kvalifikacije za Olimpijske igre koje se iduće godine igraju u Tokiju. S obzirom kako Hrvatska igra na SP-u u Njemačkoj i Danskoj Olimpijske igre bile bi puno siromašnije bez Duvnjaka, Šege, Horvata, Cindrića, Stepančića

Polufinale? Vrlo blizu, no i daleko. Naime, nakon Brazila Hrvatsku čeka vrlo teška utakmica, derbi protiv Njemačke, domaćina turnira koji je i protiv Francuske dokazao koliko može biti opasan. Nakon Njemačke na redu je vječni derbi europskog rukometa Hrvatska – Francuska. Dakle, Hrvatska ima najmanje dvije meč lopte za polufinale. Rukometni Vatreni u drugi krug startaju s četiri boda, najveći konkurenti, Nijemci i Francuzi s bodom manje, dok Španjolci prenose tek dva boda.

Važno je spomenuti kako pobjednik Svjetskog prvenstva osigurava direktni plasman na Olimpijske igre, baš kao i pobjednik Europskog prvenstva iduće godine u Austriji, Norveškoj i Švedskoj. Ostali, uključujući i osvajače srebra te bronce, idu u kvalifikacije koje će se igrati od 16. do 19. travnja, po dvije najbolje momčadi s tri turnira ići će na OI. Hrvatska bi morala biti među njima, iako već sve može riješiti za nekoliko dana osvajanjem SP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malo o premijama koje je najavio HRS. Kako smo već pisali za eventualno zlato na SP-u hrvatskim rukometašima i članovima stručnog stožera, predvođenog Linom Červarom, pripast će 450 000 eura, za srebro 300 000, a za broncu 200 000 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.