Nastavak drame na Poljudu: Zatišje ili primirje pred buru?

Foto: Fah

Nakon serije loših rezultata, serije koja ne prestaje i kakva se ne pamti u  novije vrijeme,  Hajduk još uvijek nema pobjedu u HNL-u, na Poljudu, posve razumljivo vrije. Nezadovoljni su navijači, nezadovoljni su igrači, neki traže odgovornost uprave kluba, međutim, moć koncentrirana u udruzi Naš Hajduk dovoljna je da u ovom trenutku i Uprava ima navodno nedodirljiv status. Skoro kao i trener Kopić, iza koga, barem za sada, čvrsto stoji predsjednik Uprave kluba, Jasmin Huljaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Poljudu je tako potrajao dva sata sastanak igrača i predsjednika kluba Jasmina Huljaja, koji se održao u svlačionici kluba. Huljaj je pozvao sve prvotimce,  članove stožera, liječnike, masere…, ukratko, sve koji imaju bilo kakve veze s prvom momčadi. Predsjednik je svima njima poručio kako čvrsto stoji iza trenera Željka Kopića.  Kako smo već pisali Kopić, svemu unatoč, ostaje na poziciji, iako ona više nije tako sigurna kako se to nekima donedavno činilo.

Naravno, ”silazak” predsjednika u svlačionicu kako bi objavio da čvrsto stoji iza trenera bilo je iznenađenje, dosta neugodno, za većinu igrača. Naime, mnogi su od njih vjerovali da će trener biti poslije svega smijenjen. No, smjenom Kopića i predsjednik Huljaj svoj bi autoritet dodatno poljuljao, ionako su navijači nakon debakla protiv Gorice poslali vrlo jasnu poruku, samo što su se na nju na Poljudu oglušili oni koji su je trebali čuti.

Kopić je nakon Gorice ponudio ostavku, no, nije prihvaćena, a spakirao je i kofere i poslije, kako bi otišao, što je i sam priznao tijekom sastanka u svlačionici, no, Huljaj je poslije kraćeg zajedničkog sastanka zamolio sve osim igrača da odu iz svlačionice, a u svlačionici su ostali sportski direktor Saša Bjelanović te Huljaj i, dakako, igrači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valja spomenuti kako NIJE točna informacija koja se pojavila u javnosti da su igrači odbili trenirati dok se Kopića ne smjeni, trening nije održan, no, ne zbog bojkota igrača već zato što se sastanak u svlačionici odužio. Igrači navodno nisu tražili Kopićev odlazak, a nisu niti imali priliku nešto reći na tu temu, Uglavnom je predsjednik govorio.

“Predsjednik je kazao da je to njegova odluka, da je prosječan vijek trajanja trenera na klupi Hajduka 10 mjeseci, te da je vrijeme da se prekine s tom praksom. Isto tako je dodao i kako se on u dosadašnjoj poslovnoj karijeri suočio s puno problema, ali ih je sve uspješno riješio, pa će i ovaj. Sportski direktor ih je pozvao da se bore i treniraju radi sebe i kluba, te da će u karijerama imati sličnih problema, ali na koncu je jedino važno svaki put dati sve od sebe,” prenosi dijelove sastanka u svlačionici Hajduka portal goal.com/hr.

“A što reći kad je predsjednik u startu sve rekao time da stoji iza trenera. Što se tu više ima za dodati…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da, uistinu. Predsjednik Hajduka Huljaj stoji iza trenera, no, tko stoji doista iza predsjednika?

Igrači su, nema sumnje, tvrde ”dobro obaviješteni”,  čvrsto za odlazak trenera, pitanje je samo vremena, ako kriza potraje, kad će buknuti novi požar. Radi se po svemu sudeći o umjetno stvorenom primirju, odnosno zatišju pred buru. Jesen stiže, a s njom u Dalmaciju i sezona bure.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.