Nastavlja se Liga prvaka: Hrvatski prvak PPD Zagreb gostuje kod favoriziranog Vardara

Foto: fah

Nakon dvomjesečne pauze i SP u Francuskoj, nastavlja se Liga prvaka, a rukometaši PPD Zagreba u subotu u 10. kolu skupine B u Skoplju igraju protiv favoriziranog Vardara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Očekuje nas jedan od najjačih protivnika u skupini, ali otkad sam ja na klupi Zagreba uspjeli smo ih dobiti dva puta, u Ligi prvaka i SEHA ligi. U tim susretima mogli smo vidjeti da i takva ekipa, koja je odlično pokrivena na svim pozicijama, ima svojih slabosti. No, glavno je da igrači shvate da im možemo parirati samo dobrom kolektivnom igrom”, kazao je u petak trener Zagreba Silvio Ivandija.

Jednako razmišlja i kružni napadač Zagreba Igor Vori:

“Bitno je da shvatimo da samo kolektivnom igrom možemo doći do pobjede. Takvom smo ih igrom pobijedili dva puta i to je jedini recept protiv Vardara. Niti jedan pojedinac, koliko god kvalitetan bio, ne može sam dobiti ovu utakmicu”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rukometaši PPD Zagreba su već nekoliko dana u Skoplju, a u srijedu su u 14. kolu SEHA lige neočekivano izgubili od makedonskog Metalurga (22-25).

“Poraz od Metalurga pokazao je da moramo popraviti kontru i polukontru”, rekao je Ivandija, koji zbog ozljeda ne može računati na Luku Šebetića i Lovru Jotića. No, ozdravio je Zlatko Horvat, a očekuije se da će u sastavu biti i Darko Cingesar.

Po igračkom kadru Vardar spada među najjače europske momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kad krenete nabrajati rukometaše Vardara vidite da su na svakoj poziciji pokriveni sa dva ili čak tri vrhunska igrača. Motori ekipe su hrvatski reprezentativci Luka Cindrić i Igor Karačić, s desna vam prijete Maqueda i Dujšebajev, s lijeva Borozan i Dereven, na golu vas čekaju Angelov i Šterbik. Nezgodni su i u tranziciji jer imaju brza krila”, dodao je Ivandija.

Subotnji dvoboj protiv Vardara na rasporedu je u 17.30 sati, a istog dana Celje Pivovarna Laško dočekuje švedski Kristianstad. U četvrtak su odigrane dvije utakmice u skupini B, Rhein-Neckar Löwen je pobijedio Kielce sa 28-25, a Meškov Brest je svladao Pick Szeged 25-23.

Skupina B, poredak:
1. Kielce 10 7 0 3 14
2. Pick Szeged 10 6 1 3 13
3. Rhein-Neckar Löwen 10 6 1 3 13
4. Vardar 9 6 0 3 12
5. Meškov Brest 10 3 3 4 11
6. Celje Pivovarna Lasko 9 1 3 5 5
7. PPD Zagreb 9 2 0 7 4
8. Kristianstad 9 1 2 6 4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.