NBA ih ne pušta: Hrvatska u borbu za SP bez ključnih igrača

Foto: fah

Hrvatska košarkaška reprezentacija morat će bez Darija Šarića, Bojana Bogdanovića i ostalih igrača koji igraju u NBA krenuti u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019., koje će se prvi put igrati u novom formatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kvalifikacije će se održavati u više termina tijekom cijele sezone, pa je NBA objavila kako nema namjeru puštati igrače da usred sezone iz svojih klubova odlaze igrati za svoje nacionalne selekcije.

Fiba je kvalifikacije podijelila u šest devetodnevnih termina, a četiri su za vrijeme NBA sezone. Čak i kad NBA igrači imaju slobodne dane, teško je povjerovati da bi išli u Europu odigrati jednu utakmicu i odmah se vratiti natrag.

Hrvatska je do sada imala šest igrača u NBA ligi, a priključit će im se i Ante Žižić, koji odlazi u Boston.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.