Promjene u NBA: Nakon skoka u napadu vrijeme za novi šut ograničeno na 14 sekundi

Foto: fah

Izvršni odbor najjače košarkaške lige na svijetu NBA jednoglasno je prihvatio prijedlog Komisije za natjecanje prema kojemu će od sljedeće sezone momčadi nakon skoka u napadu na raspolaganju imati 14 sekundi za novi šut prema košu, a ne 24 kao što je dosada bio slučaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U obrazloženju te odluke navodi se kako se time želi povećati broj upućenih šutova prema košu, pogotovo u završnicama neizvjesnih utakmica.

Usto, pojednostavljeno je pravilo vezano za nesportske pogreške pa će se tako svako zaustavljanje suparničkog igrača koji ima otvoren put prema košu smatrati nesportskom pogreškom. Dosada su suci morali uzimati u obzir pozicioniranje obrambenog igrača kao i njegovu moguću šansu da dođe do lopte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.