Nedostaju ti skijaški vikendi: Jedna neponovljiva hrvatska obitelj…

Foto: ivica.kostelic.hr

Vjerojatno najbolji hrvatski sportaš svih vremena, legendarni Ivica Kostelić, kako smo već pisali prije deset godina osigurao je Veliki kristalni globus, odnosno ukupnu pobjedu u Svjetskom skijaškom kupu. Hrvatska je na krilima jedne neponovljive hrvatske obitelji već krajem devedesetih stigla na kartu svjetskog skijanja Krenula je Janica, a onda je, poslije niza ozljeda, čudesnih oporavaka, stigao i brat Ivica, stigao i ostao na vrhu više od jednog desetljeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to nastavak zlatnog i nikad ponovljivog niza jedne neponovljive hrvatske obitelji,obitelji Kostelić, Janice, Ivice, tate Ante, mame Marice,  bio je to, ukratko, uspjeh za pamćenje, uspjeh za sva vremena. Veliki kristalni globus uručen je Ivici 19. ožujka u Lenzerheideu.

Najbolje je o cijeloj sezoni, a onda i povijesnom uspjehu Ivice Kostelića, u priloženom videu govorio tadašnji komentator HRT-a Ivica Bažićko kada je govorio o ”tzv. hrvatskim novinarima.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, te 2011. godine Ivica je sakupio je 1356 bodova, iza sebe ostavivši Didiera Cuchea koji je imao 956 bodova. Osvojio je sedam prvih mjesta, dva druga i jedno treće.

Za HRT je rekao kako sada gleda na vrijeme kada je iza sebe uspio ostaviti skijaške gladijatore iz skijaških velesila.

”Za skijaša ukupna pobjeda u Svjetskom kupu je nešto najviše što može ostvariti, iznad toga nema ništa više, i tamo na vrhu se nalazi samo probrano društvo. Meni je bila velika čast da sam mogao biti u tom društvu. Put do tamo za mene je bio dosta težak, dugotrajan, ponekad i krvav, ali imao sam sa sobom dobru ekipu. Imao sam ekipu koja je znala kuda idemo i ono što je možda najvažnije, kako ćemo postići ono što želimo”, poručio je legendarni Ivica Kostelić, čiji odlazak sa aktivne sportske scene, pogotovo skijaške, i danas osjećamo bez obzira na sve boljeg hrvatskog skijaša Filipa Zubčića. Nedostaju ti skijaški vikendi, vikendi koje smo u toplom domu proveli s obitelji Kostelić. Svima je već i tada bilo jasno da će jednom sići sa skijaških staza i svima je bilo jasno koliko će nedostajati. Nešto što je neponovljivo uvijek tako i nedostaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.