Nekadašnji osvajač Australian Opena Tomas Johansson novi trener Borne Ćorića

Najmlađi tenisač među prvih stotinu tenisača svijeta Borna Ćorić objavio je u srijedu ime svog novog trenera, a to je Thomas Johansson, nekadašnji osvajač Australian Opena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Johansson će započeti suradnju s 18-godišnjim Zagrepčaninom od ATP turnira u Nici, koji se igra u tjednu uoči Roland Garrosa.

“Sretan sam krećem na posao s Thomasom. Dugi je niz godina na ATP Touru pa ima znanje i iskustvo koje će mi pomoći da ostvarim svoje ciljeve. Puno će mi značiti što uz sebe imam Grand Slam pobjednika”, izjavio je Ćorić, 55. igrač svijeta.

Uključujući i Grand Slam naslov koji je osvojio u Melbourneu 2002. godine, 40-godišnji Šveđanin skupio je devet ATP titula, a tome je dodao i polufinale Wimbledona 2005, te dva četvrtfinala US Opena, 1998. i 2000. godine.Johansson, koji je u trenerskoj karijeri radio i s ponajboljima na svijetu, poput Dankinje Caroline Wozniacki, jedva čeka da započne ovu uzbudljivu suradnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Borna je bio jedan od lidera nove generacije koju smo svi toliko željno iščekivali u muškom tenisu. Njegova energija i tenisko znanje su sjajni pa ponekad i zaboravim da ima samo 18 godina. Radit ćemo na svim aspektima njegove igre i nadam se da ćemo nastaviti njegov napredak u godinama koje dolaze”, kazao je Johansson.

Borna Ćorić, dobitnik ATP-eve nagrade Star of Tomorrow za 2014. godinu, ovog tjedna nastupa na Millennium Estoril Openu u Portugalu, a u četvrtak u 2. kolu s Portugalcem Ruijem Machadom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.