Site icon narod.hr

Nema dvojbe, Robert Lewandowski ove sezone zaslužio biti ispred Ronalda i Messija

epa08713213 A handout photo made available by the UEFA of Bayern Munich's Polish striker Robert Lewandowski holding his trophy after being awarded European Footballer of the Year following the UEFA Champions League 2020-21 group stage draw in Geneva, Switzerland, 01 October 2020. EPA/Harold Cunningham / UEFA HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Večeras će Svjetska nogometna asocijacija (FIFA) dodijeliti nagradu The Best, radi se o nagradi za najboljeg nogometaša u 2020. godini. Tri su kandidata za naslov najboljeg, Robert Lewandowski (Bayern), Cristiano Ronaldo (Juventus) i Lionel Messi (Barcelona). Mnogi smatraju kako je nagradu zaslužio nogometaš Bayerna s obzirom da je njemačka momčad u odlazećoj godini osvojila sve što je osvojiti mogla, a upravo je Lewandowski bio uvjerljivo najbolji igrač i strijelac takvog, europskog, Bayerna. Ipak, večeras do 19 sati ništa se neće znati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brojni bivši nogometaši te poznate osobe iz svijeta nogometa komentirali su FIFA-inu predstojeću dodjelu nagrade te za njih nema dvojbe tko je istu zaslužio. Neki su ljuti zbog Messija i Ronalda te činjenice da su oni nominirani.

“Ako Lewandowski ne dobije nagradu više neću imati povjerenja u FIFA. Ne može jedan nogometaš napraviti više od onog što je on prošle sezone. Osvojio sve. Messi sa Barcelonom nije osvojio ništa”, riječi su Lothara Matthausa, inače bivšeg njemačkog reprezentativca, koji je s Njemačkom na Svjetskom prvenstvu 1990. u Italiji osvojio zlatnu medalju.

Legenda njemačkog nogometa i čelnik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge je ipak oprezan pred večerašnju dodjelu nagrade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Robert zaslužuje priznanje. Imao je nevjerojatnu sezonu. Ipak, Messi i Ronaldo imaju prednost u ostalim dijelovima svijeta, Aziji, Africi i Južnoj Americi, jer se utakmice u kojima igraju više prikazuju nego Bundesliga”, rekao je Rummenigge.

Dimitar Berbatov žestoko je kritizirao činjenicu da su ponovno nominirani Lionel Messi i Cristiano Ronaldo.

“Iznenađen sam što su Messi i Ronaldo uopće među finalistima. Nisam siguran da zaslužuju biti tu. Nagrada bi trebala ići u ruke Roberta Lewandowskog. On je zaslužio i ne vjerujem da bi itko drugi pored njega trebao uzeti nagradu. Ne bi bilo fer da njemu ne pripadne ta nagrada”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodjela nagrade FIFA-e The Best na rasporedu je večeras od 19 sati.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version