Site icon narod.hr

Nema povećanog zanimanja među domaćim putnicima za odlazak u Rio na OI

Foto: Fah

Turistička agencija Atlas kao autorizirana i ekskluzivna agencija za prodaju ulaznica za Olimpijske igre u Rio de Janeiru među domaćim putnicima ne bilježi neko veće zanimanje za putovanja u Brazil, a prevladava interes korporativnih klijenata većinom za samo otvaranje Igara, doznaje se iz Atlasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napominjući kako neki veći interes za putovanja u Rio na Olimpijske igre ne očekuju ni u idućim tjednima, zbog daljine, skupoće i ljeta, iz Atlasa ipak ističu kako imaju spremne aranžmane za ta putovanja.

“U strukturi prevladava interes korporativnih klijenata (tvrtki) uglavnom za samo otvaranje igara. Iako se, s obzirom na egzotičnost destinacije i cijene koje u razdoblju trajanja sportskih spektakala višestruko rastu, ne može očekivati masovan odaziv individualnih klijenata, prave ljubitelje sporta i dalekih destinacija zasigurno očekuje vrhunski doživljaj”, poručuju iz Atlasa.

Olimpijske igre, 31. po redu, u Rio de Janeirou (OI Rio 2016.) održat će se od 5. do 21. kolovoza i bit će to prve Igre u Južnoj Americi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijene aranžmana za pet noćenja s ulaznicama primjerice za ceremoniju otvaranja Igara kreću se oko 11,5 tisuća kuna po osobi, ali bez zrakoplovne karte i pristojbi.

“Osim ulaznica za samo otvaranje Igara, imamo ih i za praćenje sportova koji bi mogli polučiti najveći interes hrvatskih navijača, poput atletike, rukometa, vaterpola, košarke, a globalno, najveći interes bilježe atletika i plivanje, dok brazilski domaćini s nestrpljenjem iščekuju nogomet, odbojku i odbojku na pijesku”, kažu iz Atlasa.

Svima koji se ipak odluče putovati u Rio, kao i sportašima i njihovim timovima, voditelj tog projekta u Atlasu Igor Cuculić savjetuje da budu oprezniji nego po Europi te da se svi dokumenti, novac i kartice zaključaju u hotelski sef, a sa sobom nosi nešto gotovine, kopija putovnice, mobitel i sl.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za novac kaže da se primjerice američki dolar u Brazilu bolje mijenja od eura, ali tečaj se mijenja svaki dan te su tu mogući gubici. Mijenjanje tečaja najbolje je na Copacabani u nekoj od turističkih agencija. Hoteli uzimaju proviziju, a na aerodromu nikako ne treba mijenjati novac, jer je tamo najlošiji tečaj. Pametno je podići novac i na bankomatima u trgovačkim centrima ili bankama.

Iz sigurnosnih razloga za smještaj preporuča hotele, a ne apartmane i sl. jer svi hoteli imaju čuvare, kamere, tako da osim gostiju malo tko može ući.

Za prijevoz gradom moguće je koristiti taxi koji inače nije skup, ali će za vrijeme igara sigurno poskupjeti. Opcija koju najprije savjetuje je vožnja Uberom, a sigurna je i podzemna željeznica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U vezi hrane i pića kaže da se sigurno i pouzdano jesti i uličnu hranu, ali voda iz slavine iako pitka nije ugodnog mirisa jer ima puno kemikalija tako da je najbolje kupiti boce vode.

Do sada je prodano više od 4,2 milijuna ili oko 70 posto ulaznica za Olimpijske igre, a cijene se kreću od 12 do nekoliko stotina dolara, a iz svijeta ih najviše kupuju ljudi iz SAD-a, Francuske, Njemačke i Australije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version