Nema suspenzije za Rujevicu: Sudac nije uzeo kamen koji ga je pogodio

Foto: fah

Disciplinski sudac HNL-a Saša Pavličić Bekić kaznio je Rijeku sa 16.000 kuna, a Hajduk s 9000 kuna nakon drbija na Rujevici. Ipak, nije bilo suspenzije za Rujevicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomoćni sudac Igor Krmar pogođen je kamenom u leđa za vrijeme utakmice, to je prijavljeno u zapisniku, ali kako on taj kamen nije pokupio i kasnije pokazao, nije bilo dokaza!

“Kazna bi bila znatno veća, da su delegat Bebić iz Metkovića i četiri suca to naznačila. Međutim, niti suci niti delegat nisu se očitovali o hukanju. Mogu postupati samo po izvješću delegata. Uz to, pomoći sudac Kramar nije dobro odradio svoj posao.
Morao je sačuvati sredstvo kojim je pogođen, pozvati glavnog suca, koji je onda trebao zaustaviti igru. U svakom slučaju, glavni sudac morao je biti obaviješten te doći do delegata i predati mu sredstvo. Delegat bi naložio domaćinu da se putem razglasa obrati navijačima. Međutim, pomoćni sudac to nije učinio, a glavi sudac Mlakar nije bio obaviješten do poluvremena.

Kazna bi bila drastična. Ispraznili bismo tribinu da smo dobili predmet na uvid, kao i da je zabilježeno hukanje. Sudac nije napravio posao dobro”, obrazložio je Pavličić u odluci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.