Site icon narod.hr

Nema više podrške ljevičarskom pokretu: Neće biti klečanja prije utakmica u Premier ligi?

Foto: Snimka zaslona

Premierligaški klubovi održali su sastanak u vezi klečanja prije utakmice jer žele prestati klečati prije svake utakmice u nadolazećoj sezoni. Odluka još nije donesena, ali veći dio predstavnika 20 klubova se slaže da je gesta izgubila na težini i upitan je njen nastavak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britanski Mail Plus je objavio da su se predstavnici klubova dogovorili da će klečati samo na odabranim utakmicama. No, novopečeni premierligaš Bournemouth odbio je klečanje ikada jer smatraju da to nije više potrebno.

Podsjetimo, klečanje je znak podrške ljevičarskom pokretu BLM (Black Lives Matter).

Pitanje klečanja dotaknulo i hrvatske reprezentativce

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je kako se na Euru prošle godine pokrenulo pitanje zašto hrvatski reprezentativci nisu klečali.

“Hrvatski nogometni savez smatra da svi igrači imaju pravo na svoje mišljenje o ovakvim temama i pravo na odabir kako će se prema tome postaviti. Hrvatski reprezentativci zajednički su odabrali prije utakmice s Belgijom kako neće klečati te su mirnim stavom poštovali klečanje svojih belgijskih kolega. Hrvatski nogometni savez poštuje stav hrvatskih reprezentativaca te neće nametati obvezu klečanja koje u kontekstu hrvatske kulture i tradicije ne predstavlja simbol borbe protiv rasizma ili diskriminacije”, objasnio je HNS prije Eura.

Poručili su i kako klečanje u znak podrške pokretu BLM (Black Lives Matter) nije dio UEFA-ina protokola te da hrvatski igrači nisu obavezni klečati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version