Site icon narod.hr

NHL All-Star: McDavid opet najbrži, po prvi put se natjecala i hokejašica

Foto: Twitter

Najboljil hokejaš Edmonton Oilersa Connor McDavid treću je godinu zaredom pobijedio u natjecanju za najbržeg klizača na All Star vikendu koji se održava u San Joseu, a po prvi put je u povijesti je na All Star vikendu nastupila i hokejašica, američka reprezentativka Kendall Coyne, te zauzela sedmo mjesto sa sekundom sporijim vremenom od pobjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mislim da je bila nevjerojatna. Letjela je ledom”, rekao je pobjednik Connor McDavid komentirajući nastup Kendall Coyne koja se našla u konkurenciji kao zamjena za ozlijeđenog Nathana MacKinnona.

McDavid je za svladavanje poligona trebao 13.378 sekundi, čime je za 0.204 sekunde nadmašio drugoplasiranog Jacka Eichela iz Buffalo Sabresa. Kendall Coyne je imala vrijeme 14.346 sekundi i nadmašila je Claytona Kellera iz Arizona Coyotesa (14.526).

Poput Connora McDavida, u San Joseu je naslov obranio i Johnny Gaudreau iz Calgary Flamesa, koji je ponovno bio najbolje kontrolirao pločicu na zadanom poligonu prošavši ga za 27.045 sekundi, nadmašivši za više od sekunde i pol drugoplasiranog Patricka Kanea iz Chicago Blackhawksa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Legendarni vratar New York Rangersa, 36-godišnji Šveđanin Henrik Lundqvist osvojio je naslov u izazovu “uzastopnih obrana” nizom od 12 obranjenih udaraca. Drugi je bio Rus Andrej Vasilljevskij iz Tampa Bay Lightninga sa osam uzastopnih obrana.

Nijemac Leon Draisaitl iz Edmonton Oilersa osvojio je naslov najpreciznijeg dodavača, a najsnažniji udarac ima član aktualnih prvaka Washington Capitalsa John Carlson, iz čije je palice pločica poletjela brzinom od 165,44 kilometra na sat. Najprecizniji udarac imao je Čeh David Pastrnak kojemu je trebalo 11.309 sekundi kako bi pogodio pet zadanih meta.

U noći sa subote na nedjelju je u San Joseu na rasporedu su All-Star utakmice. Svaka od četiri divizije ima svoju reprezentaciju, a igrat će se 20-minutne utakmice sa po tri klizača na ledu. U dvoboju reprezentacija Centralne i Pacifičke divizije dobit ćemo momčad koja će predstavljati Zapadnu konferenciju u finalnom obračunu, a reprezentacije Metropolitanske i Atlantske divizije borit će se za pravo da zastupaju Istočnu konferenciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konferencijske utakmice su na rasporedu u nedjelju u 2.15 i 3.15 sati, a finalni obračun će započeti u 4.15 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version