NHL: Washington, NY Islanders i Dallas u drugom krugu

Plasman u drugi krug doigravanja NHL-a sinoć su osigurali New York Islanders, Washington Capitals i Dallas Stars.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna od najduljih suša u NHL-u je gotova. Nakon 8.381 dana New York Islandersi su su drugom krugu doigravanja nakon što su sinoć sa 2-1 u produžetku pobijedili Florid Pantherse. Ova postsezona je prva za Islanderse nakon 1993,John Tavares je utakmicu odveo u produžetak kada je zabio za izjednačenje na 1-1 u zadnjoj minuti regularnog dijela utakmice, a onda je zabio i pobjednički gol nešto više od devet minuta do kraja produžetka i Islandersi su eliminirali Pantherse. New York će u polufinalu konferencijskog doigravanja igrati protiv Tampa Bay Lightninga. Vratar Thomas Greiss je obranio 41 udaraca za Islanderse. Jedini gol za Pantherse zabio je Jonathan Huberdeau, a Robert Luongo je imao 49 obrana.

Dallas Stars su također u drugom krugu doigravanja, sinoć su sa 5-4 pobijedili Minnesota Wild i u seriji sa 4-2. U prvoj trećini su golove za Dallas zabili John Klingberg, Jason Spezza i Patrick Sharp. Vratar Kari Lehtonen je upisao 25 obrana, a kasnije golove za Starse su zabili Jamie Benn i Alex Goligoski. Dallasu je ovo prvi rpolazak u konferencijsko polufinale nakon 2008. U drugom krugu ih čeka bolji iz sraza između branitelja naslova Chicago Blackhawksa i St. Louis Bluesa. Dva gola za Minnesotu je zabio Jared Spurgeon, a po jedan Jonas Brodin i Jason Pominville, dok je vratar Devan Dubnyk upisao 19 obrana.

I najbolja momčad NHL-a Washington Capitals su u drugom krugu doigravanja nakon što su sinoć za pobjedu u seriji od 4-2 sa 1-0 svladali Philadelphia Flyerse. Vratar Washingtona Braden Holtby zaustavio je svih 26 udaraca prema svom golu, od čega 11 u zadnjoj trećini. Gol za Washington je zabio Nicklas Backstrom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.