Ni Real, ni Juventus, ni United: Povratak korijenima Cristiana Ronalda?

Foto: fah

Cristiano Ronaldo prema nekim spekulacijama mogao bi već ovog ljeta napustiti Juventus, s kojim nije postigao osnovni cilj zbog kojeg je doveden, a to je osvajanje Lige prvaka, ove sezone Stara dama nakon višegodišnje dominacije ostala je i bez naslova u Italiji. Inter je postao prvak, a Juve se grčevito bori za plasman u Ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, portugalski nogometaš je u Juventus došao prije tri godine iz Real Madrida za 100 milijuna eura, bio je to transfer koji je malo tko, a pogotovo navijači Reala, očekivao. Ronaldo je došao kao igrač koji iza sebe ima nekoliko osvojenih Liga prvaka, očekivalo se da bi to mogao napraviti i s Juventusom, no Juventus nije Real. Zbog toga se sve više nagađa da bi već ovog ljeta Portugalac mogao napustiti Juve, iako ima ugovor koji vrijedi još godinu dana. Posljednjih tjedana Ronalda se povezuje s PSG-om, klubom koji samo kupuje ne bi li, makar i silom, osvojio europsku titulu. Spominju se još i Manchester United, ali i Real Madrid, dva bivša Ronaldova kluba, no teško je vjerovati da će se bilo što od spomenutog ostvariti.

Talijanski novinar Claudio Raimondi sinoć je gostovao na TV Sport Mediaset u emisiji “Pressing“, jedna od tema bio je i Ronaldo, odnosno, spekulacije vezane uz Ronaldov odlazak iz Torina. Spomenuti novinar tvrdi da će Portugalac ostati još godinu dana ostati u Juventusu, a onda bi kao slobodan igrač mogao napustiti klub. Navodno Ronaldo ima jasan plan glede nastavka karijere.

“Ronaldo ima ideju glede svoje budućnosti što se tiče karijere i informacije koje otkrivam su iz prve ruke. On želi ostati u Juventusu do kraja svog ugovora, a zatim će se vratiti u Sporting iz Lisabona”, rekao je Raimondi te je nastavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nema šanse da se na kraju vrati u Real Madrid ili Manchester United jer to nije njegova želja. Također, ne razmišlja da na ljeto napusti Juventus zbog nekih privatnih razloga, ali i zbog sponzorskih obaveza”.

Dakle, iz svega se može zaključiti da se Ronaldo zapravo želi vratiti korijenima, odnosno u klub iz kojeg je krenuo u svoje nevjerojatno putovanje prema vrhu europskog nogometa.

Ronaldo je, podsjetimo, prije dvije godine kupio i luksuzni apartman u centru Lisabona kojeg renovira već duže od godinu dana. Tako je nedavno objavljeno kako će to biti jedan od četiri Ronaldova doma za budućnost, a superluksuzni stan platio je šest milijuna funti te je tako spomenuti stan postao najskuplji u povijesti Lisabona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ronaldo je, podsjetimo, ponikao u Sportingu, za prvu momčad spomenutog kluba debitirao je sad već davne 2002. godine. Nakon samo jedne godine u prvoj momčadi na jednoj pripremnoj utakmici zapazio ga je Sir Alex Ferguson koji ga je doveo u Manchester United za 19 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.