Site icon narod.hr

‘Nije smak svijeta’: Kako je reagirao otac Darija Šarića nakon što je hrvatski reprezentativac ostao bez velikog priznanja?

Foto: Instagram

Uz Bojana Bogdanovića najbolji hrvatski košarkaš Dario Šarić ipak nije dočekao povoljan ishod glasovanja za najboljeg „rookieja” protekle sezone NBA lige. Prema rezultatima glasovanja nije bio ni blizu pobjedniku. Činjenica da je bez priznanja ostao ponajbolji košarkaš Philadelphije mnoge je razočarala, reagirale su razočarano čak i neke legende najjače košarkaške lige na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki tvrde da je nagradu dobitnik dobio zato što je Amerikanac.

Naime, u debitantskoj sezoni u najjačoj ligi svijeta Dario Šarić odigrao je 81 utakmicu i u prosjeku zabijao 12,8 koševa uz 6,3 skokova i 2,2 asistencije. Čak je 14 puta ubacio 20 i više koševa, bilo je tu i deset „double-doublea” te mnogo lijepih trenutaka u kojima je zadivio NBA svijet. Najviše u drugom dijelu sezone kada je Šibenčanin jednostavno oduševio navijače.

S druge strane pobjednik, rookie godine, Malcolm Brogdon, ipak iza sebe ima nešto slabije brojke od Darija, međutim, neki tvrde kako je ipak imao – konstantnu. Zabio je u prosjeku 10,2 koševa, imao 4,2 asistencije i 2.8 skokova… Za razliku od Šarića niti jednom nije bio izabran za najboljeg „rookieja” mjeseca, hrvatski reprezentativac Dario Šarić imao je dvije takve titule, a Kamerunac Joel Embiid čak tri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je na sve reagirao otac hrvatskog reprezentativca, 22-godišnjeg Darija Šarića?

Naime, Predrag Šarić za Slobodnu Dalmaciju je tek kratko rekao: ”Nismo oduševljeni, a nismo ni razočarani, nema veze, nije smak svijeta…” I to je suština događanja na svečanosti održanoj u New Yorku. Hrvati su se nadali, no, malo tko je bio 100 posto uvjeren da će Šarić ipak dobiti što je po mnogima zaslužio.

Šariću je na kraju pripala utješna nagrada – mjesto u najboljoj „rookie” petorci. Nadmoćno je ušao u petorku s maksimalnih 200 bodova. Dakle, to znači da je  dobio povjerenje svih 100 osoba s pravom glasa u izboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi tvrde kako bi sve bilo drugačije da Kamerunac Embiid zbog ozljede nije odigrao svega tridesetak utakmica, vjerojatno bi on dobio prestižnu priznanje. No, to su tek nagađanja koja sad nemaju nikakvog smisla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version