Site icon narod.hr

Nijemci ispisali novu antologiju SP, u polufinalu pobijedili Brazil čak sa 7-1

Povijest svjetskih nogometnih prvenstava dobila je još jednu antologijsku utakmicu. Uvjerljiva pobjeda Njemačke u polufinalu protiv domaćina Brazila 7-1 (5-0) možda naizgled šokira sav svijet, ne samo onaj nogometni, no samo je plod svega onoga što smo gledali i proživljavali tijekom ove svjetske smotre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosad favorizirani Brazil zasluženo je doživio pravi brodolom, a Nijemci su opčinili nogometni svijet i ponizili domaću reprezentaciju od koje se očekivao u brazilskoj javnosti, valjda i u Fifi, i svjetski naslov. Strijelci za Njemačku bili su redom; Mueller (11), Klose (23), Kroos (24), Kroos (26), Khedira (29), Schurle (69), Schurle (79), za Brazil počasni gol dao je Oscar u zadnjoj minuti.

Svjedočili smo dosad, Brazil je uz stalnu obilatu sudačku pomoć nizao dobre rezutate uz mizerne partije i sam plasman domaćina u polufinale bio je tek epilog jedne nepoštene rabote koja je doživjela svoj kraj. Krvnici ovog slabog Brazila, momčadi nedostojne povijesti brazilskog nogometa bili su sjajni Nijemci koji su već nakon pola sata usred Belo Horizontea vodili s 5-0. U drugome poluvremenu su s pola snage još dodatno natrpali mrežu domaćina.

Na ovome natjecanju još nismo svjedočili takvoj rapsodiji, možda je tek pomalo s ovom pobjedom Nijemaca protiv Brazilaca bila slična utakmica Nizozemske i još uvijek aktualnog svjetskog prvaka Španjolske. Nizozemci su razmontirali. Španjolce s 5-1, ali trijumf Nijemaca protiv Brazilaca izgledao je još brutalnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sramotnom guranju Brazila prema naslovu svjetskog prvaka tako je došao kraj. Nije ovo prvi puta da se domaćin toliko favorizirao, uostalom, dosad su šest puta domaće reprezentacije osvajale naslove svjetskih prvaka. Jasno je i zašto se uvijek tako forsira domaćin, pobjede domaće reprezentacije održavaju prvenstvo na zanimanju, jamče veću zaradu, no kao i u svemu i u tom guranju domaćina valja imat mjeru.

Na ovome prvenstvu to s Brazilom nije bio slučaj. Od prve minute prve utakmice, one premijerne protiv Hrvatske Brazil nije imao 11 igrača, već najmanje 13. Ako je Brazilcima publika bila 12. igrač u svakoj utakmici imali su i onog 13. igrača – suca. Stoga nije bezrazložno veći dio nogometnog svijeta u ovoj utakmici bio za Njemačku. Samo zbog sramotnog forsiranja Brazilaca prema vrhu.

I baš sada se poslije lakog trijumfa Nijemaca vidi kakvu su zapravo slabašnu momčad gurali oni koji su zamislili ovo prvenstvo kao zaradu kroz uspjehe domaćina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovoj priči o debaklu Brazila malo smo zanemarili njemačku momčad. Koja je polufinalnu utakmicu odigrala u velikom stilu, superiorno, tehnički i taktički. I najozbiljnije najavila kandidaturu za naslov svjetskog prvaka. Momčad trenera Joachima Lowa očekuje u finalu 13. srpnja u finalu pobjednika dvoboja Argentine i Nizozemske.

Nakon ove partije protiv Brazila Nijemci će biti favoriti, bez obzira protiv koga će igrati. A nogometnoj povijesti u srazu s Brazilom poklonili su novu antologijsku priču. U kojoj se dalo uživati….

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version