Nikad zanimljivije Europsko prvenstvo, ima i senzacija: Padaju Francuzi, Nijemci, Danci…

Foto: fah

U tijeku je Europsko rukometno prvenstvo, Hrvatska je s dvije uvjerljive pobjede u Grazu, protiv Crne Gore i Bjelorusije, već osigurala nastup u drugom krugu, u koji kao prvoplasirana reprezentacija skupine A prenosi dva boda. Dakle, korak po korak izabranici Line Červara grabe prema završnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, na Euru se igraju i brojni drugi zanimljivi mečeve, uz nekoliko zaista senzacionalnih rezultata. Padaju redom Francuzi, Danci, Nijemci

Naime, u petak su Portugalci iznenadili Francuze, a danas, u subotu, spotaknuo se još jedan rukometni div, aktualni europski prvak – Danska, koju su mnogi proglasili glavnim favoritom turnira, uz Švedsku te Španjolsku, koja na ovom Euru djeluje moćno.

”Danci su najavljivali pohod na europsko zlato, no u Malmöu su doživjeli hladan tuš, mjeru su im uzeli Islanđani. Danska je imala kontrolu rezultata u prve tri četvrtine susreta, no nijednom nije vodila s više od dva razlike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Onda je prvi vratar Danske Niklas Landin u 43. minuti zaradio crveni karton. Napustio je vratarski prostor u želji da prekine suparničku kontru, on i Gudmonsson su u gotovo isto vrijeme došli do lopte, no crnogorski suci Pavičević i Ražnatović zaključili su da je to bio prekršaj za izravno isključenje.

U završnici je Island vodio glavnu riječ, imao je vodstvo od dva do tri gola razlike, no i konačnih 31:30 bilo je dovoljno za veliko slavlje u ogledu s izrazitim favoritom skupine. Stvari se sad kompliciraju za Dansku koja više nema pravo na kiks.

Mikkel Hansen bio je najefikasniji kod Danske s devet golova, Islanđane je predvodio Aron Palmarsson s 10. Islandski vratari zajedno su skupili sedam, a danski tek pet obrana. I u drugom susretu skupine E bilo je tijesno, Mađarska je s 26:25 svladala Rusiju”, prenose Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenimo isto tako da su u skupini C u Trondheimu aktualni europski prvaci Španjolci slavili su protiv Njemačke s uverljivih 33-26. Španjolci su vodili tijekom cijelog dvoboja i došli su do pobjede nad najvećim suparnikom u skupini, te ubilježili dva važna boda za drugu fazu u Beču. U skupini II faze u Beču će igrati i Hrvatska. Kod Španjolaca je prednjačio Alex Dušebajev sa 7 golova, a kod Njemačke Hendrik Pekeler (5).

Za Hrvatsku je to značajno iz razloga što će naša reprezentacija u skupini u kojoj će loviti polufinale igrati zajedno sa Španjolskom, Njemačkom, Makedonijom, Austrijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.