Niko Kovač: Ova Hrvatska skladno živi i diše!

Hrvatski izbornik Niko Kovač pohvalio je pristup svojih nogometaša, koji su velikim zalaganjem nadjačali Bugarsku u Sofiji. Nacionalna selekcija Hrvatske vraća se iz Bugarske sa sva tri boda u džepu. Autogol Bodurova donio je slavlje izabranicima Nike Kovača, a izbornik je posebno istaknuo borbenost Vatrenih na vrućem gostovanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Dogodilo se ono što smo priželjkivali. Mislim da smo zasluženo pobijedili, uz dominaciju u prvom poluvremenu. Tada nas je Bugarska ugrozila samo u prekidima te sam rekao igračima da moramo prestati raditi prekršaje u opasnoj zoni. U drugom smo poluvremenu čekali priliku iz protunapada. Bugarska je stvorila pritisak, ali dečki su bili fantastični, pokazali su karakter, borili se od prve do zadnje minute. To sam tražio, ovakve utakmice dobiva onaj koji se zalaže, a mi smo se zalagali 100 posto, rekao je poslije utakmice.

– Nije bilo predviđeno da pri kraju uđemo u nezgodan položaj i da nas protivnik pritisne, ali treba uzeti u obzir da smo igrali kod motiviranog domaćina. Trebali smo više sakriti loptu i čekati svoju priliku. Na tome ćemo raditi, ali treba istaknuti ono pozitivno s obzirom na način na koji smo igrali u Sofiji, dodao je Niko Kovač.

Izbor prve postave bio je usmjeren upravo na bugarsku želju da agresivnom igrom dođe do povoljnog rezultata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Postavili smo jednu iskusnu, čvrstu i agresivnu momčad. Nije bilo dvojbe da smo kvalitetniji od Bugarske, ali morali smo prihvatiti tu borbu koju su nametnuli. To pokazuje da ova Hrvatska skladno živi i diše, prokomentirao je šef hrvatskog stručnog stožera.

Hrvatska je do jedinog pogotka stigla kroz prekid, slobodan udarac koji je izveo Ivan Rakitić te ubacio pred gol.

– Ono što smo vježbali urodilo je plodom, znali smo da ćemo morati iskoristiti i najmanju šansu za pogodak, upravo poput prekida. Svoj su doprinos ovoj izvrsnoj utakmici dali i igrači i naš stožer odličnom analizom, naglasio je Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto je napravljena samo jedna zamjena igrača u hrvatskom taboru?

– To se ne može planirati, tako je ispalo. Pitao sam suca koliko će biti nadoknade i rekao mi je jedna minuta ukoliko ne budemo više mijenjali. Da sam nekoga mijenjao, bilo bi više, te sam odlučio više ne mijenjati, objasnio je izbornik.

Nekoliko je riječi posvetio i prekidu u prvom dijelu zbog nereda na tribinama stadiona Vasil Levski u Sofiji:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Tome nema mjesta na nogometnim stadionima. Nebitno je tko je počeo, ovo što se zbilo ne pripada u naše društvo.

Hrvatska u ponedjeljak dočekuje Azerbajdžan i ne smije kompromitirati veliki uspjeh iz Bugarske.

– Sada moramo potvrditi ovaj dobar rezultat protiv Azerbajdžana. Vrlo je teško igrati protiv takozvanih slabijih protivnika, što se potvrđuje u ovim kvalifikacijama. Osim toga, Azerbajdžan je večeras namučio Italiju, zaključio je Niko Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.