Nikola Vlašić: ‘Igrači u Trnavi pokazali su zašto je Hrvatska velika, i zašto će to i ostati’

Trnava, 06.09.2019 - Utakmica kvalifikacija za Europsko nogometno prvenstvo između reprezentacija Slovačke i Hrvatske na stadionu "Spartak" u Trnavi. Na slici Nikola Vlašić. foto HINA/ Tomislav PAVLEK/ ds

Nikola Vlašić bio je sjajan u utakmici Hrvatske protiv Slovačke. Koliko mu je teško nositi breme Rakitićeve i Kovačićeve zamjene?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Da vam budem iskren, nije uopće. Da se razumijemo, radi se o vrhunskim igračima, svjetskim klasama, ali kako je izbornik bio poručio: ‘Ovdje svi mogu i moraju nadomjestiti svakoga’. A s obzirom na to da se u klubu osjećam vrhunski, i sâm sam na teren istrčao prepun samopouzdanja, niti u jednome me času nije tresla trema. Što je zasluga i cijele momčadi, ali i tebi je u glavi psihološki mnogo lakše kada znaš da igraš okružen igračinama, momcima koji su osvojili svjetsko srebro. S obzirom na to da smo otpočetka imali plan, i provodili ga u djelo, da smo odmah od samoga starta pokazali kakve su namjere i kako se osjećamo, treme, realno, nije moglo biti”, rekao je u razgovoru za Sportske novosti.

“Nakon svega što se pričalo posljednjih dana, pa i problema s izostancima, bilo mi je nevjerojatno vidjeti te ljude oko mene, koji su u reprezentaciji već odigrali hrpe velikih utakmica, Liga prvaka, i finala Mundijala, da u Trnavi pokažu onakav žar, onakvu glad i želju. Usred kvalifikacija, kada bi možda neki drugi igrači igrali s pola gasa. Pokazali su zašto je Hrvatska velika, i zašto će to i ostati. Uz takve poglede i takvu igru, nitko niti od nas koji smo novi nemamo pravo niti u jednome času igrati napola, ispod ne samo vlastitih, već mogućnosti cijele reprezentacije”, dodao je.

“Sada nas čeka još jedan ozbiljan suparnik, koji, međutim, igra potpuno drugačijim stilom. Sigurno će Azerbajdžan igrati puno zatvorenije, kompaktnije, defenzivnije, na terenu koji je uži, i protiv takvoga suparnika nemoguće je bili lepršav kao u Trnavi, protiv reprezentacije koja se ipak htjela nadigravati. I zato je sada važno da nema kontre, druge krajnosti, ako u ponedjeljak dvoboj bude djelovao i izgledao puno teži, ako Azerbajdžan ne pobijedimo u istome stilu. Na koncu, najvažnija će biti pobjeda, da ovaj mini-rujanski turnus okončamo sa šest bodova, da se maksimalno približimo konačnome cilju”, zaključuje Vlašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.