Site icon narod.hr

Ništa od plasmana u viši rang: Hokejaši izgubili od Poljske

Hrvatska muška reprezentacija u hokeju na ledu u svom je četvrtom nastupu na Svjetskom prvenstvu Divizije I skupine B u četvrtak u Vilniusu doživjela prvi poraz od Poljske od koje je izgubila s 1-4 (0-1, 1-1, 0-2).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon tri pobjede – od po 4-0 protiv Velike Britanije i Nizozemske te jučer 4-3 nakon raspucavanja protiv Rumunjske – hrvatski hokejaši doživjeli su prvi poraz i to protiv glavnih favorita za prelazak u jaču skupinu. Bio je to zapravo derbi ovog prvenstva u kojem su naši hokejaši bili ravnopravni s Poljacima koji su bili spretniji i iskoristili sve svoje prigode za razliku od našeg izbornika Donalda MacLeana.

Poljaci su poveli u prvoj trećini u 10. minuti pogotkom Sebastiana Kowalowke koji je iskoristio nesmotrenost naše obrane dok su svi naši igrači bili na ledu. U drugoj trećini, u kojoj su naši hokejaši imali nekoliko prigoda, Poljaci su u 25. minuti iskoristili igrača više i golom Marcina Kolusza došli do vodstva od 2-0. Sedam minuta kasnije iz ne baš razrađene akcije nakon jako dobre reakcije Dominika Kanaeta Hrvatska smanjuje na 2-1.

U zadnjoj trećini su Poljaci u 55. minuti povećali na 3-1, a strijelac je opet bio Kowalowka. Izbornik je u zadnjoj minuti izvukao iz igre vratara Matu Tomljenovića kako bi imali igrača više, no Poljaci su to iskoristili i 11 sekundi do kraja Leszek Laszkiewizc postiže pogodak za konačan rezultat od 4-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutra je slobodan dan, a u subotu u petom posljednjem kolu hrvatski hokejaši igrat će protiv domaćina Litve za drugo mjesto na ovom prvenstvu što je više nego što su i i najveći optimisti očekivali od reprezentacije koja je tek ove godine ušla u Diviziju I skupine B.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version