Nitko kao Luka: Modrić simbol hrvatskog nogometa 21. stoljeća!

Foto: Twitter

Nakon još jednog trijumfa madridskog Reala u Ligi prvaka, nakon činjenice da je i u ovom finalu, kao i u nekim prije toga, briljirao, posve je jasno kako je kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić bez sumnje i bez premca u hrvatskoj nogometnoj povijesti. Neki su dvojili, no, i skeptici su poslije Kijeva promijenili mišljenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, imala je Hrvatska tijekom povijesti i prije samostalnosti, za vrijeme komunističkog režima, vrhunske igrače svjetske klase, imala ih je i ima u slobodnoj Hrvatskoj. Sjetimo se generacije predvođene Zvonimirom Bobanom i 98. Davor Šuker je na nezaboravnom Svjetskom prvenstvu u Francuskoj postao najbolji strijelac turnira, Hrvatska osvojila broncu. Međutim, nitko kao Luka Modrić nije trajao deset godina na vrhunskoj razini i nitko od Hrvata nema četiri Lige prvaka.

Luka Modrić nije samo igrač Reala, nakon dolaska iz Tottenhama u Madrid prometnuo se u zaštitno ime kraljevskog kluba. Malo je igrača u Europi koji se mogu pohvaliti takvim rezultatima i takvom konstantom, naravno, ako izuzmemo Lionela Messija i Cristiana Ronalda, oni su svijet za sebe. Neka druga nogometna galaksija.

Kako smo već svojedobno pisali samo su šestorica nogometnih velikana ispred 33- godišnjeg hrvatskog reprezentativca, koji je prošao s obitelji kroz traume i stradanja tijekom velikosrpske agresije, ali koji je postao zaštitnim znakom ne samo Reala nego i čitavog hrvatskog nogometa 21. stoljeća. Naime, kapetan hrvatske nogometne reprezentacije po broju naslova u Ligi prvaka izjednačio se s Lionelom Messijem te Lionelovim suigračima iz Barcelone, Iniestom, Xavijem, Piqueom, ali i Clarenceom Seedorfom. Ispred su, zasada, samo velikani, svaki svog vremena, možda i najveći? Di Stefano, Rial, Costacurta, Maldini i Ronaldo s pet, te nedostižni Gento s čak šest naslova europskog prvaka, nabraja Večernji list te donosi komentar Lukinog suigrača iz reprezentacije, koja se nalazi na pripremama za Svjetsko prvenstvo u Rovinju, Josipa Pivarića. Pivarić je, naravno, pohvalno govorio o Luki Modriću, kome ”samo” jedna ”sitnica” nedostaje za odlazak u definitivnu sportsku legendu. Uspjeh s Vatrenima. Pivarić je zadivljen novim trijumfom i igrom kapetana u finalu Lige prvaka protiv Liverpoola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Maksimalan respekt, ogromno poštovanje prema Modriću. Jednostavno, čast mi je biti u njegovu prisustvu u reprezentaciji, biti suigrač jednoj takvoj igračkoj i ljudskoj veličini. Čestitam mu na svemu što je postigao i uvjeren sam da ovo nije kraj njegovih uspjeha”, kazao je iskreno bočni igrač reprezentacije.

Nažalost, vrlo je vjerojatno da će se Modrić nakon Svjetskog prvenstva, od kojeg Hrvati jako puno očekuju, oprostiti od nacionalnog dresa.Podsjetimo, Luka je debitirao za Vatrene 1. ožujka 2006. u Baselu, u prijateljskom ogledu protiv Argentine. Bio je među najboljim akterima utakmice, a Hrvatska je pobijedila 3:2. Prvo Svjetsko prvenstvo Modrić je za Vatrene igrao u Njemačkoj 2006., no, imao je tek sporadičnu ulogu. Dakle, više od 12 godina Luka Modrić nosi hrvatski dres, s ponosom, kako kaže.

Razumljiv je motiv Vatrenih i Lukine generacije uoči SP-a. Za neke bi, nažalost, to moglo biti posljednja velika svjetska nogometna smotra. Posljednja prilika ove generacije, iako izbornik Dalić ne želi postavljati imperativ pred Vatrene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.