Nizozemci oduševljeni navijačima Hajduka i kritični prema Bijelima

mediji
Foto: fah

Nizozemski mediji oduševljeni su trijumfom AZ Alkmaara u finalu Lige prvaka mladih…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“AZ deklasirao Hajduk i ispisao povijest pobjedom u Ligi prvaka mladih”, piše najpoznatiji dnevnik iz grada Alkmaara Noordhollands Dagblad.

“U finalu se u minuti vidjelo koja je odlika splitskog Hajduka: fizička snaga. Braniča AZ-a Wouter Goes, koji se donekle navikao na prvu momčad posljednjih mjeseci, dvaput je zakucao napadač Hajduka Jere Vrcić”, piše Noordhollands Dagblad,

“Na terenu je Hajdukov input bio bitno drukčiji od navijača s tribina. Tu se Hrvati nisu potrudili napraviti spektakl. Povlačenje i obrana bila je ključna riječ. Dugo vremena, gotovo cijelo prvo poluvrijeme, uspijevali su u tom naumu, iako je to zapravo samo zahvaljujući vrataru Borni Buljanu. S tri izvrsne obrane spriječio je Jaydena Addaija da postigne pogodak. Ljevonogi napadač bio je daleko najopasniji igrač AZ-a u prvom poluvremenu”, zaključuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Navijači splitskog Hajduka bili su u većini na stadionu Servettea s nekoliko tisuća ljudi, ali u Švicarsku su doputovali i navijači Alkmaara, koji su slavili i četvrti put u pet dana. Prošlog četvrtka kada je seniorska momčad stigla do polufinala Konferencijske lige nakon pobjede nad Anderlechtom, dan kasnije mladi AZ-a srušili su portugalski Sporting u polufinalu Lige prvaka, a nedjelju su seniori pobijedili Waalwijk u Eredivisie. Kruna pobjedničkog niza bila je uvjerljiva pobjeda u finalu Lige prvaka mladih protiv splitskog Hajduka”, slavi De Telegraaf.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.