Site icon narod.hr

I Nizozemska se poigrala sa slabašnim Brazilom čiji navijači kipte od bijesa

Nizozemska je osvojila treće mjesto na svjetskoj smotri u Brazilu, u svojevrsnom utješnom finalu, borbi za brončanu medalju momčad trenera Van Gaala pobijedila je Brazil Felipea Scolarija 3-0 (2-0). Brazilci su tako još jednom razočarali svoje navijače, nakon debakla protiv Njemačke (1-7) i protiv Nizozemske su se proveli kao bosi po trnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osjetio se trud i napor kod Brazilaca, no ova generacija nogometaša ne posjeduje nadarenost kao prethodne slavne generacije brazilskih nogometaša. Čak ih je pomalo i tužno gledati kako ulažu napor koji ne daje baš nikakve rezultate. Istina, u ovom dvoboju za treće mjesto Brazilci su u drugome poluvremenu pokazali nekakvu inicijativu, no sve je to bilo toliko mizerno kada je riječ o brazilskom nogometu i tradiciji koju posjeduje.

Nizozemci su u ovoj utakmici poveli već u trećoj minuti pogotkom Van Persiea iz jedanaesterca. Prethodno je na rubu kaznenog prostora, ili čak izvan, srušen Robben, oborio ga je Thiago Silva za što je kažnjen žutim kartonom. A mogao je dobiti i crveni jer ga je srušio kao posljednji čovjek ispred svog vratara.

Nije prošlo dugo a Nizozemci su već vodili s 2-0, pogodak je postigao Blind nakon sjajnog nabacivanja Wijnalduma. I time je praktički utakmica bila rješena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica je to koju najviše mrze treneri i igrači koji u njoj nastupaju. Demotivirani, umorni od ispadanja u polufinalu teško igraju za 3. mjesto, no baš se u takvim situacijama pokazuje karakter određene momčadi. I sada su se Nizozemci pokazali odlučniji, s jačim karakterom. Naposljetku, treći pogodak za Nizozemsku postigao je Wijnaldum u sudačkoj nadoknadi nakon prodora i asistencije Robbena.

Brazilu je domaćinstvo svjetske smotre postala prava mora. Primili su deset pogodaka u zadnje dvije utakmice, ostavivši svoje navijače da se grče u tuzi i bijesu. No, kad se sjetimo kako se Brazilce forsiralo i pomagalo, pa i protiv hrvatske reprezentacije, onda nam takvog Brazila ne može biti žao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version