Nizozemski izbornik: Uzdamo se u naš sustav igre

Foto: fah

Nogometaši Nizozemske pobjedom nad Austrijom u drugom kolu osigurali su plasman u osminu finala Europskog nogometnog prvenstva.Slavili su 2:0 golovima Memphisa Depaya u 11. minuti iz kaznenog udarca i Denzela Dumfriesa koji je zabio u 67. minuti za konačnih 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Na turniru kao što je Euro, morate rasti iz utakmice u utakmicu. Uzdamo se u naš sustav igre, zajedno raspravljamo što možemo popraviti. Također, u ekipi postoji zajedništvo, rekao je nakon pobjede nizozemski izbornik Frank de Boer.

– Depay može još napredovati i mislim da će u odlučujućim utakmicama pokazati da je veliki igrač. I on zna da može bolje i pustimo ga da raste iz susreta u susret, dodao je Frank de Boer.

Denzel Dumfries pohvalio je svog suigrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Depay je veliki igrač, njegova kvaliteta vidi se u svakoj utakmici. Zabio je penal, te je sudjelovao u akciji za 2:0 ključnim dodavanjem u dubinu austrijske obrane. Svi imamo povjerenja u njega. A što se mene tiče, nastojim iskoristiti prazan prostor u napadu koji mi se ukaže, rekao je Dumfries.

Izbornik Austrije Franco Foda rekao je kako im nedostajalo odlučnosti.

– Bili smo dobro organizirani, ali u zadnjoj trećini terena, pred protivničkim golom, bili smo bezopasni. Ili nismo uputili centaršut, ili nismo pucali po golu. Nedostajalo nam je odlučnosti, igrali smo bez cilja u tom segmentu, nismo stvarali šanse. U prvom poluvremenu olako smo gubili loptu i time smo pružali šansu Nizozemcima da nas ugrožavaju iz kontranapada, smatra Foda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Andreas Ulmer s optimizmom gleda na posljednje kolo.

– Još nije sve izgubljeno, čeka nas još jedna utakmica. Pogreške se događaju, ali mi smo pokazali da želimo igrati napadački. No, danas to nije funkcioniralo, rekao je Ulmer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.