Njemački junak SP-a u Brazilu: Mario Goetze se vraća kući!

Foto: fah

Strijelac pogotka kojim je Njemačka trijumfirala na Svjetskom nogometnom prvenstvu 2014. godine u Brazilu, 24-godišnji ofenzivni vezni igrač Mario Goetze vraća iz Bayerna u Borussiju, potvrdio je klub iz Dortmunda u četvrtak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Goetze je bio dio šampionske momčadi “žuto-crnih” pod vodstvom Juergena Kloppa, a u ljeto 2013. godine je uz odštetu od 37 milijuna eura prešao iz Dortmunda u redove najvećeg suparnika Bayerna.

“Kad sam otišao iz BVB-a u Bayern bila je to svjesna odluka i to ne skrivam. Tri godine poslije, kao 24-godišnjak, drugačije gledam na tu svoju odluku. Potpuno mi je jasno da mnogi navijači nisu mogli razumjeti zašto sam tako odlučio. No, danas to ne bih učinio. Sad kad se vraćam kući, cilj mi je svojim igrama u to uvjeriti sve ljude, a posebno one koji me ne dočekuju raširenih ruku. Želim ponovno igrati na najvišoj razini, za sve nas, za klub i Borussijine navijače”, izjavio je Goetze u pismenom priopćenju.

Bude li sve u redu na liječničkom pregledu, Goetze će s Borussijom potpisati četverogodišnji ugovor s istekom 30. lipnja 2020. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Osobno sam vrlo zadovoljan što se Mario odlučio vratiti u Borussiju. Od njegovog odlaska 2013. uvijek sam se nadao da će nam se jednog dana vratiti, izjavio je prvi operativac kluba iz Dortmunda Hans-Joachim Watzke.

Sportski direktor Michael Zorc naglasio je kako je Borussia u Goetzeu dobila “jednog od najkreativnijih veznih igrača u Europi, kojemu su tek 24 godine”.

“Imao je više opcija, a on je svjesno izabrao povratak u svoj matični klub, što nije bila nimalo laka odluka”, dodao je Zorc.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Goetze je u tri sezone provedene u Muenchenu odigrao 114 utakmica za Bayern u kojima je postigao 36 pogodaka i imao 24 asistencije. Prije odlaska u Bavarsku, Goetze je u 116 utakmica za prvu momčad Borussije postigao 31 pogodak uz 44 asistencije.

Financijski detalji prijelaza nisu javno obznanjeni, ali se nagađa da je Borussia za povratak Goetzea platila odštetu u visini od 26 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.