Nogometaši SAD-a krenuli u obranu naslova prvaka

Nogometaši SAD-a u obranu su naslova pobjednika Gold Cupa krenuli s 2:1 (1:0) pobjedom protiv Hondurasa u susretu 1. kola skupine A igranom u San Franciscu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelac oba gola za SAD bio je Clint Dempsey u 25. i  64. minuti, dok je na konačnih 2:1 smanjio Carlos Discua u 69. minuti.

Ovo je 13. po redu CONCACAF Gold Cup. To je službeno prvenstvo Sjeverne i Srednje Amerike te Kariba. Ove godine domaćinstvo dijele SAD i Kanada, a nastupa ukupno 12 reprezentacija. Meksiko je dosad najuspješnija reprezentacija, iza sebe ima šest naslova, dok SAD ima jedan manje, a još je trofej podignula i Kanada jednom.

Ranije su u prvom dvoboju natjecanja također iz skupine A na istom stadionu Panama i Haiti odigrali bez pobjednika 1:1 (0:0). Povela je Panama preko Alberta Quintera u 56. minuti, a na konačnih 1:1 poravnao je Sony Norde u 86. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupini B igrat će Kostarika – Jamajka i Salvador – Kanada, dok se u skupini C nalaze Trinidad i Tobago, Gvatemala,  Meksiko i Kuba.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.