Nogometni vikend: Pobjede Uniteda, Juventusa i Borussije, ‘vješanje’ u Marseilleu!

Foto: fah

U susretu 6. kola engleskog nogometnog prvenstva Manchester United je na gostovanju pobijedio Southampton s 3:2 i probio se na drugo mjesto ljestvice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Southampton je poveo u 13. minuti golom Pellea, no ‘Crveni vragovi’ su okrenuli rezultat postigavši tri gola za veliko slavlje Uniteda. Dva je zabio mladi i vidi se, opravdano skupocjeni Francuz Anthony Martial (34, 50), a jednog Juan Mata (68). Pelle je u 86. minuti svojim drugim golom vratio susret u neizvjesnot, no domaćin u preostalim minutama nije uspio izjednačiti.

Liverpool je još jednom razočarao svoje navijače odigravši na Anfieldu 1:1 protiv Norwich Cityja. ‘Redsi’ su poveli golom Dannyja Ingsa (48), a izjednačio je Russell Martin (61). Dejan Lovren je utakmicu pratio s domaće klupe za pričuve i nije ulazio u igru. Obrana je opet kiksala, a pitanje je tko će im ovaj puta biti “krivac” kad nema Lovrena. U trećem nedjeljnom ogledu Tottenham je pobijedio Crystal Palace 1:0 golom Heunga-Mina Sona u 68. minuti.

Na ljestvici vodi Manchester City sa 15 bodova, United je na drugom mjestu sa 13 bodova, a West Ham našeg Slavena Bilića je treći sa 12 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juve stigao do prve pobjede, baš kao i Napoli koji je “razvalio” Lazio

U derbiju četvrtog kola talijanskog nogometnog prvenstva Napoli je deklasirao Lazio s 5:0 ostvarivši prvu pobjedu ove sezone u Serie A. Golove su postigli Gonzalo Higuain (14, 59), Allan (35), Lorenzo Insigne (47) i Manolo Gabbiadini (80). Ivan Strinić nije nastupio za domaćine.

U ranije odigranim susretima Juventus je na gostovanju pobijedio Genou 2:0 također ostvarivši prvu pobjedu ove sezone. Golove za torinsku ‘Staru damu’ zabili su Eugenio Lamanna (37-autogol) i Paul Pogba (60-11m). Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić igrao je za Juve do 83. minute kada ga je zamijenio Simone Zzaza. Roma je kiksala odigravši na Olimpicu gdje su gosti vodili 1:0 i 2:1, no talijanski doprvak se uspio spasiti poraza. Strijelci za Romu bili su Totti (36) i Salah (49), a za Sassuolo zabili su Defrel (22) i Politano (44). Šime Vrsaljko nije nastupio za goste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ranije odigranom susretu Inter je na gostovanju pobijedio Chievo 1:0 golom Icardija u 42. minuti. Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić bio je u početnoj postavi Intera i odigrao svih 90 minuta za momčad Roberta Mancinija, dok je Marcelo Brozović ušao u 85. minuti umjesto Kondogbije. Fiorentina je na gostovanju pobijedila Capri 1:0, a gol odluke zabio je Khouma Babacar u 35. minuti. Nikola Kalinić je za ‘viole’ odigrao zadnjih pola sata, dok Ante Rebić i Milan Badelj nisu nastupili.

Inter je na vrhu ljestvice s maksimalnih 12 bodova, a ovo je već treći put da su “crno-plavi” slavili s minimalnih 1:0. Torino je na drugom mjestu sa 10 bodova, a treća je Fiorentina s devet bodova. Roma je četvrta s osam bodova, a prvak Juventus je na 12. mjestu sa četiri boda.

Borussia Dortmund ponovo na vrhu Bundeslige

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U derbiju petog kola njemačkog nogometnog prvenstva Borussija Dortmund deklasirala je Bayer Leverkusen s 3:0 i vratila se na vrh ljestvice. Golove za Borussiju zabili su Jonas Hofmann (19), Shinji Kagawa (58) i Pierre-Emerick Aubameyang (74-11m). Za Bayer nisu nastupili Tin Jedvaj i Dario Krešić.

GERMANY SOCCER BUNDESLIGA
U ranije odigranom susretu Schalke je na gostovanju pobijedio Stuttgart 1:0 golom Leroyja Sanea (53).
Pobjedu je ostvario i Augsburg porazivši Hanover 2:0. Golove su zabili Alexander Esswein (29) i Paul Verhaegh (32-11m). Na ljestvici vodi Borussija Dortmund sa 15 bodova koliko ima i Bayern Munchen, ali Bavarci imaju slabiju razliku pogodaka.

Navijači Marseillea objesili lutku u liku “izdanika” Valbuene

Derbi utakmica 6. kola francuskog nogometnog prvenstva između Marseillea i Lyona koja je u nedjelju navečer odigrana na Veldoromeu prekinuta je na nekih pola sata zbog velikih navijačkih nereda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FRANCE SOCCER LIGUE 1
Domaći navijači Marseillea bacali su na travnjak boce i baklje gađajući Lyonovog veznjaka i francuskog reprezentativca Mathieua Valbuenu. Ovaj 30-godišnjak, koji je nedavno potpisao za Lyon, bio je osam godina miljenik Marseilleovih navijača, prije nego li je prvo odlučio otići u moskovski Dinamo, pa onda u redove omraženog rivala.

Utakmica je na kraju završila podjelom bodova 1:1. Lyon je vodio golom Lacazettea iz 25. minute, a za Marseille je izjednačio Rekik u 68. minuti.

Na ljestvici je vodeći PSG s 14 bodova, iza njega su Rennes i St. Etienne s 13 bodova, četvrto mjesto drži Caen s 12 bodova, a 5. i 6. mjesto s 11 bodova dijele Reims i Angers. Lyon je 7. s 9 bodova, dok Marseille ima 7 bodova i nalazi se na 12. poziciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.