Nogometni vikend u Europi – što nas sve čeka?

Premiership

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodeći Chelsea ima 53 boda, dok je jedini konkurent Manchester City na 48 bodova.

Nakon dvotjedne stanke zbog FA Cupa, englesko prvenstvo nastavlja se 29. kolom. Najzanimljivije utakmice svakako se igraju na Stamford Bridgeu i Old Traffordu. Nokautirani Chelsea nakon ispadanja iz Lige prvaka dočekuje najveće iznenađenje ovog prvenstva Southampton koji je još uvijek u igri za mjesto u Ligi prvaka. ‘Svece’ dijele samo četiri boda od četvrtog Manchester Uniteda i mjesta u Europi, dok ‘plavima’ treba pobjeda da bi ostali mirni na prvom mjestu. Drugi derbi je susret starih znanaca Man U i Tottenhama koji su direktni protivnici u borbi za mjesto u Ligi prvaka. Pobjeda bi ‘spursima’ donijela bodovnu jednakost sa Manchesterom, dok ih poraz udaljava od Lige prvaka.

Najzanimljivija utakmica za nas Hrvate je derbi začelja između Kramarićevog Leicestera i Jelavićevog Hulla. Dok je Andrej zabio svega jedan pogodak u šest utakmica, Nikica je ponovno u formi sa osam pogodaka iz dvadesetjedne utakmice. Poraz baca Leicester u drugu ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pažnju privlači i tradicionalni londonski derbi Arsenal – West Ham United, te utakmica Burnley – Man City.

Lovrenov Liverpool ide u goste Swansea, dok Kranjčarev QPR ide u London Crysral Palaceu.

Bundesliga

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodeći Bayern ima 11 bodova prednosti nad Wolfsburgom.

25. kolo Bundeslige ne donosi neke velike derbije. Bayern nakon velike pobjede protiv Srninog Shakhtara ide u goste Wederu, dok Perišićev Wolfsburg ima laku domaću utakmicu protiv ‘davljenika’ Freiburga.

Od ostalih utakmica pažnju privlači derbi Porajnja Borussie Dortmund i Kölna, posebno što su crno-žuti iz Dortmunda ušli u odličnu formu i osvojili 13 bodova u posljednjih pet kola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olićev HSV ide u goste kod Hoffenheima, a poraz ga vodi prema ispadaju iz Bundeslige.
Bayer iz Leverkusena dočekuje nekada veliki VFB Stuttgart, dok se u Berlinu sastaju Hertha i Schalke 04.

Serie A

U Italiji je prvenstvo praktički riješeno kao i u Bundesligi jer Juventus ima 11 bodova prednosti ispred Rome.

Vodeći Juventus ide na teško gostovanje na Siciliju kod Jajalovog Palerma, dok Roma dočekuje uvijek neugodnu Sampdoriu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strinićev Napoli ide kod Verrone pred vatrene ‘tifose’ Hellasa Verone, a poraz mu ne bi dobro došao nakon svega jednog boda iz posljednja dva kola, posebno s obzirom da je konkurent za Ligu prvaka Lazio došao u odličnu formu. Lazio ide u goste umornom Torinu koji je imao u četvrtak tešku utakmicu protiv Zenita u Ligi Uefa.

Čopov Cagliari traži spas protiv Empolija, a naš Duje je postigao dosad samo jedan pogodak, dok Brozovićev i Kovačićev Inter igra kod kuće sa Cesenom.

Primera

Naša dva vrhunska veznjaka iz dva najveća kluba svijeta, Ivan Rakitić i Luka Modrić, ulaze u finale borbe za prvaka Španjolske. Usprkos porazu protiv Schalkea ovaj tjedan, bilo je vidljivo koliko Luka znači najtrofejnijem klubu na svijetu, posebno u fazi posjeda lopte i protoka igre.

Svega jedan bod razdvaja Katalonce i Madriđane, a Barcelona ide u goste kod Eibara, dok Real dočekuje Levante.

Svojoj prilici još uvijek se nadaju Atletico i Valencia koji su na sedam, odnosno osam bodova od prvog mjesta. Mandžukićev Atletico ide na teško gostovanje u Barcelonu kod Espanyola, a Valencia već danas dočekuje Deportivo.

Elche u kojem je standardan naš Pašalić ide u goste Sevilli, koja je ušla u odličnu formu.

Ligue 1

Trojac Lyon, PSG i Marseille je i dalje u borbi za titulu. Vodeći Lyon ima bod više od PSG-a, a četiri od Marseillea.

Najveći derbi ovog nogometnog vikenda u Europi je sudar dva kluba koji se bore za prvo mjesto u Francuskoj. Na Velodromu se u nedjelju u 21 sat sastaju Marseille i Lyon. Bit će to i sudar dva najbolja napadača francuske lige, Alexandre Lacazettea koji je postigao 23 pogotka i Andre Gignaca sa 16 pogodaka.

PSG ide na teško gostovanje kod Bordeauxa prilično umoran, ali i ohrabren izbacivanjem Chelsea iz Lige prvaka, a priključak vrhu uz kiks vodećih traži i Subašićev Monaco protiv Bastie.

Ostatak Europe

Slavenov Besiktas je ponovno na vrhu uz jednak broj bodova sa Galatasarayem koji je poražen u velikom istambulskom derbiju u prošlom kolu. Besiktas dočekuje kod kuće Kayseri kojem prijeti ispadanje. Borba za titulu je izuzetno zanimljiva jer su ova tri kluba na svega jedan bod razlike.

U Belgiji, gdje je nogomet u ponovnom procvatu posljednjih godina, igra se derbi prvog i trećeg: Anderlecht protiv Genta, a svoju priliku čeka upravo klub koji je pobijedo Bilićev Besiktas – Brugge.

U Grčkoj ne prestaju uzbuđenja. Svakotjedne nerede navijača prati i uzbudljiva borba za titulu. Panathinaikos naših Pranjića, Petrića i Schife se izjednačio na vrhu sa Olympiakosom, uz utakmicu manje Pirejaca. Ovo kolo zeleni idu u goste Ergotelisu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.