Site icon narod.hr

Nova nada – Ivan Klasnić u Splitu: Što se zapravo događa?

Foto: Twitter(/Bild

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Klasnić u četvrtak se pojavio u Splitu, pritom se držuio s članovima BMW motokluba Dalmacija a navratio je do dvorane kik-boksa kluba Terminator. Naime, ovo je prvi je puta da je u Hrvatsku došao Klasnić nakon što se suočio s činjenicom da mu je bubreg koji mu je donirao otac počeo otkazivati te da će morati tri puta tjedno ići na hemodijalizu. Mediji tvrde da Klasnić ide na dijalizu i da ona traje pet sati, međutim, u pravilu hemodijaliza traje četiri sata, osim ako se ne radi o iznimno teško slučaju, Klasnić, srećom, još uvijek nije u takvoj situaciji.  Postoji razlika između hemodijalize i dijalize, hemodijaliza je ona na koju ide Klasnić, dijaliza može biti i peritonejska, a to je takozvana kućna dijaliza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan je cijelo vrijeme bio nasmijan i dobro raspoložen. To nas je sve jako obradovalo jer smo, s obzirom na sve medijske natpise, mislili da je čovjek na aparatima. Baš u vrijeme Ivanovog posjeta s nama je boravio poznati brački vinar Saša Senjković, no Ivan je odolio prvoklasnim bračkim vinima i siru, te je cijelu večer pio sok. U kickboxing dvorani Ivan nas je sve zadivio jer je na vreći pokazao da se jako dobro snalazi i da mu boks nije stran”, rekao je Željan Rakela za DalmacijaNews. Kako piše spomenuti portal Klasnić bi mogao dobiti bubreg u Hrvatskoj, naime, dok se u Njemačkoj na transplantaciju bubrega u prosjeku traje sedam godina u Hrvatskoj se na transplantaciju bubrega čeka godinu dana, iako to nije pravilo.

Vlada RH planira ukinuti zakon prema kojem hrvatski državljani koji ne žive u Hrvatskoj nemaju pravo participirati na listi za transplantaciju organa, što je prilika za Klasnića, iako je Klasnić državljanin RH može biti kandidat za “hrvatsku listu čekanja”, naravno, tada ne bi mogao biti na listi čekanja u Njemačkoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da biste bili na listi čekanja, nažalost, nije dovoljno samo da idete na hemodijalizu, potrebno je da budete u odgovarajućoj formi, organizam mora biti sposoban za operaciju, a onda i za tretman agresivnom terapijom. Kako vidim Ivan Klasnić u vrlo je dobroj formi i u ovom trenutku mu, srećom, život nije direktno ugrožen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version